Існує стільки ж видів приготування гуляшу, скільки і кухарів. Тому ми підготували свій черговий рецепт, який дуже чітко відрізняється від інших за кількома пунктами підготовки.
Отже, для початку замочіть м'ясо лося в холодній воді мінімум на 6 годин, а ще краще на всю ніч. Потім гострим ножем наріжте вимочене м'ясо на невеликі шматки, це не складно, але займає деякий час, так, як потрібно позбутися від жиру і сухожиль. Далі очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Виберіть кількість цибулі таким чином, щоб гірка нарізаного овоча була приблизно такою ж за обсягом, що і м'яса.
У глибокій сковороді розтопіть багато масла або смалець на слабкому вогні. Далі укладіть м'ясо в гаряче масло і обсмажуйте, постійно мішаючи, до зникнення почервоніння в лосятині.
Тепер помістіть каструлю на плиту і перекладіть в неї обсмажене м'ясо разом з усім жиром. Додайте в каструлю раніше подрібнену цибулю і добре перемішайте з м'ясом. Увага: не додавайте воду! Необхідна кількість рідини створюється автоматично в накритій каструлі. Не встановлюйте температуру вище і не використовуйте полум'я більше. Обсмажуйте вміст, час від часу помішуючи, і ви помітите, як чудесним чином виникає рідина.
Коли рідина покриє суміш м'яса і цибулі, через 30 хвилин тушкування можна додати спеції. Не забувайте готувати вміст на самому маленькому полум'ї, цього достатньо і гарантує, що гуляш ніколи не пригорить. Отже, додайте на цьому етапі спеції: очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, паприку, чорний мелений перець, майоран, насіння кмину і сушений червоний перець чилі.
Залийте м'ясо лося невеликою кількістю винного оцту, добре посоліть і перемішайте. Перевірте смак рідини з м'яса маленькою ложкою. Тепер залиште варити гуляш протягом, принаймні, однієї години, не спостерігаючи за ним. Потім вимкніть вогонь і дайте м'ясу постояти до наступного дня.
На наступний ранок, просто відправте на вогонь його знову (на найнижчому вогні). Час від часу помішуйте, щоб гуляш рівномірно нагрівався. Ви можете також спробувати м'ясо і виправити кількість спецій за бажанням. Гуляш з м'яса лося можна подавати, як окрему страву або ж в якості підливи до гарніру.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти