Повільно тушкований традиційний гуляш з яловичини в супроводі червоного вина зі свіжими овочами, смаженим часником і пюре з петрушкою.
Розігрійте духовку до 180 - 200 градусів. У велику миску покладіть попередньо вимиті яловичі ребра, подрібнену селеру, очищену і нарізану дрібно моркву.
Потім додайте до м'яса очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, зубчики часнику, лавровий лист, кмин і засипте чорний перець горошком.
Залийте в миску з вмістом вино, щоб повністю покрити продукти. І відправте маринуватися не менше 6 годин у холодильнику.
Вийміть м'ясо з маринаду і висушіть рушником або паперовими серветками. Процідіть овочі з вина. Зарезервуйте вино і овочі на потім.
Приправте промариноване м'ясо яловичини щедрою кількістю солі і чорного меленого перцю. Змастіть кожну сторону шматка м'яса борошном і відкладіть на час в сторону.
У великій жаростійкій каструлі розігрійте оливкову чи рослинну олію на середньому вогні на плиті. Коли масло почне кипіти, акуратно укладіть ребра в каструлю і обсмажуйте до тих пір, поки вони не підрум'яняться, по 4-5 хвилин на кожну сторону. Перекладіть обсмажені ребра на тарілку.
У тій же каструлі обсмажте так само, раніше промариновані овочі, постійно помішуючи, до легкої карамелізації і рум'янцю, близько 5-7 хвилин.
Додайте вино в каструлю з овочами, помішуючи, щоб з'єднати всі інгредієнти. Додайте так само томатну пасту і розмішайте, до повного розчинення. Доведіть рідину до кипіння, щоб алкоголь з вина випарувався.
Тепер додайте в каструлю яловичий бульйон і доведіть до кипіння. Покладіть раніше обсмажені ребра назад в каструлю. Розподіліть рідину по ребрах, щоб повністю покрити їх.
Накрийте каструлю фольгою і перенесіть на середні грати вже прогрітої духовки. Запікайте до тих пір, поки м'ясо не стане досить м'яким, щоб його можна було легко проткнути виделкою, приблизно 1.5 години, відкриваючи духовку кожні 30 хвилин і обережно знімаючи жир з поверхні.
Подавайте гуляш з яловичини з картопляним пюре або іншим гарніром за вашим вибором, попередньо прикрасьте зверху рубленою петрушкою. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти