Гуляш з помідорами - традиційний страва австро-угорської кухні, що представляє собою шматочки м'яса, тушковані з овочами. Пропонуємо класичний рецепт її приготування. Також ми розповімо, як зробити на гарнір домашні шпецле - макарони по-німецьки.
Спочатку приготуйте гуляш. М'ясо вимийте, просушіть і наріжте шматочками на 1 укус. Розігрійте в сковороді рослинне масло і відправте туди нарізану яловичину. Помішуючи, смажте на сильному вогні до рум'яної скоринки.
Готове м'ясо перекладіть в скороварку або товстостінну каструлю (у нас скороварка).
У сковороду, де воно смажилося, викладіть нарізану кубиками ріпчасту цибулю. Всипте солодку паприку, посоліть і поперчіть за смаком.
Додайте подрібнений кубиками червоний болгарський перець. Перемішайте і смажте до м'якості овочів. В кінці додайте подрібнений часник.
Готову овочеву зажарку перекладіть в ємність з м'ясом і перемішайте.
Відправте туди ж консервовані у власному соку помідори. Влийте воду. Закрийте ємність кришкою і готуйте гуляш ще 20 хвилин.
Тим часом зробіть шпецле для гарніру. Просійте в миску борошно, вбийте туди яйця і перемішайте до однорідності.
Всипте сіль і мелений чорний перець за смаком. Киньте трохи мускатного горіха. Влийте молоко і знову перемішайте до однорідності. Має вийти тісто сметанної консистенції.
Закип'ятіть в каструлі воду і гарненько посоліть. Протріть туди через крупну тертку тісто і варіть до готовності.
Готові шпецле шумівкою перекладіть на блюдо і дайте трохи підсохнути.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і підсмажте шпецле до зарум'янювання.
Готовий гуляш з помідорами спробуйте на смак і при необхідності відрегулюйте спеції. Викладіть шпецле в глибоку тарілку, зверху покладіть гуляш, присипте подрібненою зеленою цибулею і подавайте до столу. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти