М'ясо курки в чудовому соусі з овочами. Цей гуляш з курки по-мадярськи готувати швидко, адже птах не вимагає багато часу, а в підсумку можна подати на стіл теплу, ситну і барвисту страву.
У цьому рецепті гуляшу використовується курка, яку ретельно помийте і просушіть паперовим рушником. Наріжте просушену курку дрібними кубиками, приправте добре сіллю і чорним меленим перцем. Потім посипте скибочки м'яса просіяним борошном і добре перемішайте.
Помістіть велику сковорідку на плиту. Налийте в неї рослинне масло і максимально прогрійте. Покладіть в сковорідку підготовлені шматочки курки в борошні й обсмажте, постійно помішуючи, на середньому вогні протягом 5 - 7 хвилин.
Зніміть і перекладіть м'ясо з вогню, а в цю ж сковороду додайте масло і обсмажте попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками цибулю до м'якості.
Додайте в сковороду до смаженого цибулі, раніше присмажену курку. Потім додайте до м'яса заздалегідь очищену від шкірки і нарізану тонкими півкільцями моркву, покладіть так само в ємність лавровий лист і запашний перець.
Тепер залийте вміст сковорідки теплою водою (досить води, щоб покрити всі інгредієнти) і накрийте кришкою. Зменшіть вогонь до середнього, і залиште страву томитися на повільному вогні близько 15 хвилин.
Тим часом ретельно очистіть від нутрощів і хвоста солодкий червоний перець. Викладіть перець на обробну дошку і наріжте дрібними скибочками. Надішліть нарізаний перець в сковорідку до решти інгредієнтів, перемішайте, накрийте знову кришкою і томіть вміст ще близько 15 хвилин.
Потім додайте в сковороду заморожений зелений горох і томіть вміст до готовності приблизно 10 хвилин. В окремій склянці змішайте просіяне борошно з теплою водою, до однорідної рідкої суміші. Повільно налийте утворену суміш в сковороду, постійно помішуючи.
Приправте гуляш з курки по-мадярськи томатною пастою, солодким перцем, гострим перцем, сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Коли вміст сковороди добре закипить, додайте в неї нарізану петрушку і готово. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти