Хочете дізнатися як приготувати смачне м'ясо? Пропонуємо рецепт угорського класичного гуляшу з ароматними і яскравими спеціями.
Самий головний інгредієнт класичного угорського гуляшу - це м'ясо. Можна використовувати яловичину або телятину. Бажано, щоб м'ясо було свіжим, тоді страва вийде ще смачніше. Сполосніть під краном шматочок м'яса, помістіть на кухонну дошку і видаліть жир. Наріжте невеликими кубиками.
Нарізану на шматочки яловичину помістіть в глибоку миску. Посоліть за смаком, приправте чорним меленим перцем і додайте будь-яку приправу для м'яса на ваш смак. Все ретельно перемішайте.
Також вам знадобиться велика цибулина. Очистіть її від лушпиння і сполосніть під холодною водою. Наріжте овоч кубиками середнього розміру.
Червоний солодкий перець вимийте під краном і розріжте навпіл. Видаліть ніжку і насіння. Наріжте перець на такі ж кубики, як різали цибулю.
Відокремте від головки часнику необхідну кількість зубчиків і очистіть їх від лушпиння. На кухонній дошці за допомогою ножа наріжте часник як можна дрібніше.
Сковорідку поставте на вогонь і налийте трохи олії. Викладіть шматочки м'яса в розігріту сковорідку. Підсмажте до рум'яності м'ясо з одного боку, потім переверніть на іншу. Підрум'янені шматочки перекладіть в скороварку.
На ту ж сковороду, що смажили м'ясо, помістіть подрібнену цибулю і червоний солодкий перець. Трохи пізніше додайте часник. Періодично помішуючи, трохи тушкуйте овочі на сковороді.
Надішліть овочі в скороварку, киньте томати у власному соку. Додайте воду і соняшникову олію, а також ще трохи солі і перцю. Все ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і включіть сильний вогонь. Коли з кришки каструлі з'явиться пар, прикрутіть вогонь і готуйте ще хвилин 40. Готовий гуляш дуже смачно подавати з пастою власного приготування. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти