Канадський варіант гуляшу - це прекрасний вибір м'ясної страви, яка відмінно прикрасить будь-який гарнір: будь це картопля, або ж банальні макарони. Гуляш по-канадськи готується дуже просто і досить швидко. Ця страва являє собою тушковані шматочки м'яса в густий підливі. В даному випадку використовуються також деякі додаткові інгредієнти, які надають гуляшу по-канадськи особливого шарму, завдяки якому смак виходить просто супер. Таку смачну добавку до різних гарнірів обов'язково по достоїнству оцінять ваші домочадці. Гуляш по-канадськи - хороший варіант смачно і ситно нагодувати всю сім'ю або гостей простою, але в той же час цікавою м'ясною стравою.
Гуляш по-канадськи - страва досить проста і швидка в приготуванні. М'ясо використовуємо яловиче або телятину. Звичайно ж, м'ясо повинно бути в першу чергу свіжим. Перед приготуванням його найкраще помити і просушити паперовими рушниками. Потім нарізаємо яловичину на порційні шматочки невеликого розміру.
Вважається, що для гуляшу м'ясо краще попередньо трохи обсмажити, таким чином гуляш вийде більш ароматним. Отже, ставимо на вогонь каструлю з товстим дном або ж сотейник, викладаємо нарізані шматочки яловичини і готуємо, періодично помішуючи протягом декількох хвилин.
Згодом м'ясо почне змінюватися в кольорі. Додаємо кілька штук лаврового листа, накриваємо кришкою і ще залишаємо готуватися на пару-трійку хвилин. Слід зазначити, що яловичина таким чином готується у власному соку, ніякого масла додавати не варто.
Далі наливаємо в каструлю пару стаканів води, знову накриваємо кришкою і залишаємо готуватися далі. Поки вміст каструлі закипає, займемося наступними приготуваннями, а саме: очистимо від лушпиння цибулю і дрібно її нашаткуємо.
Коли вода закипить, залишаємо вміст ще на кілька хвилин, а потім зливаємо бульйон в окрему ємність. До м'яса додаємо вершкове масло і знову ставимо на вогонь. На цьому ж етапі відправляємо в каструлю і подрібнену цибулю. Перемішуємо все і продовжуємо готувати кілька хвилин.
Потім кидаємо томатну пасту і ретельно перемішуємо вміст. Щоб гуляш вийшов густішим, рекомендуємо додати столову ложку борошна. Далі солимо нашу страву і кидаємо спеції: каррі, мелений червоний перець, паприку.
Тепер наливаємо в каструлю наш бульйон. Також додаємо часник, який натираємо на тертці або ж пропускаємо через чеснокодавку.
Поки наш гуляш по-канадськи томиться на вогні, миємо зелень петрушки і дрібно шаткуємо її. А також нарізаємо маленькими кубиками солоні огірки, після чого все це відправляємо в каструлю, гарненько все перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо дійти до готовності ще хвилин на п'ять. В результаті у нас виходить дуже гарний і апетитний гуляш по-канадськи, досить густий, ароматний і звичайно ж дуже смачний. Таке вдале поєднання інгредієнтів робить нашу страву неймовірно смачною, м'ясо виходить м'яке і ніжне, просто тане в роті. Такий гуляш стане справжнім кулінарним подарунком для ваших близьких за будь-яким столом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти