Гуляш без томатної пасти - угорська страва у вигляді тушкованої яловичини з овочами і підливою. Пропонуємо свою інтерпретацію рецепта приготування гуляшу без томатної пасти. Страва вийде ситною, наваристою і дуже апетитною.
Поставте на плиту каструлю і розтопіть в ній сало або вершкове масло (у нас смалець).
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть кубиками і відправте в каструлю.
Яловичину або телятину вимийте і висушіть паперовими рушниками. Зріжте плівки і наріжте м'ясо шматочками на 1 укус.
Коли цибуля стане напівпрозорою, додайте в каструлю нарізану яловичину і, помішуючи, смажте 10 хвилин на середньому вогні. М'ясо має змінити колір.
Після цього зніміть каструлю з вогню, всипте сіль, мелену паприку, кумін (зиру) і перемішайте.
Поверніть каструлю на плиту і влийте окріп. Перемішайте інгредієнти, накрийте каструлю кришкою і томіть вміст на повільному вогні 40 хвилин.
Тим часом займіться овочами. Картоплю, моркву, болгарський перець, стебло селери і помідори-чері вимийте і висушіть. Картоплю і моркву очистіть від шкірки, а зубчики часнику від лушпиння.
Часник дрібно поріжте ножем або пропустіть через прес. Моркву наріжте тонкими півколами. Помідори-чері розділіть на четвертинки.
Солодкий перець звільніть від хвостиків і насіння і подрібніть тонкими кільцями. Стебло селери із зелень наріжте невеликими шматочками.
Надішліть подрібнені овочі в каструлю з м'ясом і перемішайте. Долийте ще окропу, знову накрийте каструлю кришкою і продовжуйте тушкування ще 40 хвилин.
Картоплю наріжте середніми кубиками і додайте в каструлю з гуляшем. Перемішайте інгредієнти і томіть на слабкому вогні ще 20 хвилин. В цілому страва готується 1 годину 50 хвилин. Як і належить, гуляш без томатної пасти має апетитний червоно-помаранчевий відтінок, який йому надають паприка і помідори-чері, тому паста не потрібна.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти