Укр
Рус
Пироги Випічка Азербайджанська кухня

Гата

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

588 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гата - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Гата - це традиційна вірменська випічка з безліччю варіацій, що відносяться до певних міст / регіонів. Це смачно, дуже швидко і легко.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гата" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири23.1 гр.
  • Вуглеводи40.8 гр.
  • Калорії406 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів. Дістаньте листкове тісто з морозилки і дайте йому розморозитися, поки воно не стане м'яким, але не липким. Розгорніть листкове тісто, присипте його борошном з одного боку і розподіліть борошно по тісту, щоб поверхня стала матовою і зменшилася липкість, щоб ви могли відокремити його від оригінального пергаментного паперу.

Крок - 1
02

Змішайте вершкове масло, цукор, просіяне борошно, кардамон і ванільний екстракт в мисці і за допомогою блендера змішайте всі інгредієнти до однорідної маси.

Крок - 2
03

Покладіть на стіл ще один лист пергаментного паперу і переверніть тісто на цей лист, переконавшись, що відкрита частина тіста тепер знаходиться на новому аркуші пергаментного паперу. Видаліть пергаментний папір, тепер звернений вгору, посипте борошном тісто і знову розподіліть його.

Крок - 3
04

За допомогою качалки розкрийте тісто майже вдвічі в порівнянні з його початковим розміром, стежачи за тим, щоб тісто розтягнулося акуратно і рівномірно з усіх боків (воно повинно бути однакової товщини з усіх боків).

Крок - 4
05

Розріжте тісто на дві рівні частини. Розділіть раніше підготовлену масляну, пухку начинку на 2 рівні частини і розподіліть по кожному шматку тіста. Рівномірно розподіліть начинку, стежачи за тим, щоб по зовнішньому периметру залишалося 1 см тіста.

Крок - 5
06

За допомогою пергаментного паперу розкачайте тісто в «рулет». Натисніть на тісто з обох сторін рулету, щоб переконатися, що воно закріплене і начинка не витече з обох сторін.

Крок - 6
07

За допомогою качалки обережно перекатайте рулет, щоб поверхня стала рівною. Це також допомагає подовжити борошняний виріб. Накрийте рулет пергаментним папером і заморозьте близько 15 хвилин.

Крок - 7
08

Вийміть рулет з морозильної камери і розріжте на шматочки шириною 1.5 см. По діагоналі. Викладіть утворені ромбики з тіста на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть кожен заздалегідь збитою яєчною сумішшю (після випікання тісто придбає золотистий і блискучий вигляд).

Крок - 8
09

Надішліть в духовку і випікайте при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Дайте нехай гата трохи охолоне, а потім насолоджуйтеся чудовою східною солодкістю.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Форель, запечена цілою - покроковий рецепт, фото 1 Форель, запечена цілою 55 4 3 з 5 - детальніше -
Мідії, приготовані в панцирі - покроковий рецепт, фото 1 Мідії, приготовані в панцирі 45 3 3 з 5 - детальніше -
Сьомга-гриль - покроковий рецепт, фото 1 Сьомга-гриль 50 3 3 з 5 - детальніше -
?>