Ми вже давним-давно навчилися не тільки вживати, але і самостійно готувати різноманітність страв багатьох кухонь світу. Наприклад, деякі кулінарні шедеври з Італії дуже міцно увійшли в наш побут. А ось деякі рецепти Мексики для нас - просто екзотика. Так ось ми і вирішили познайомити вас з досить популярним соусом, традиційно відомим в мексиканській кухні, - гуакамоле. У багатьох країнах цей соус настільки поширений, що в міру популярності не поступається нашому майонезу, до того ж, абсолютно несхожий на якісь інші. Приготувати його не складно, можна експериментувати з інгредієнтами, головне не помилитися з приправами.
До складу цього соусу можуть входити всілякі добавки, незмінним залишається авокадо, тому ми вам можемо запропонувати відразу кілька варіантів цієї страви, причому в залежності від стиглості основного фрукта це може бути як соус, так і закуска. Головне завдання знайти хороші стиглі авокадо, тоді абсолютно не буде проблем з його обробкою. Отже, нам перш за все потрібно почистити авокадо. Для цього робимо надріз посередині плода, після чого витягаємо кісточку. Відразу хочу зауважити, що якщо авокадо стиглий, вона буде діставатися легко.
Тепер має бути ще одна задача - вийняти м'якоть з шкірки. Для цього ми з допомогою ложки робимо свого роду надрізи на м'якоті, а потім акуратно відділяючи її від шкірки, виймаємо і викладаємо в миску.
Червоний помідор миємо й нарізаємо дрібними шматочками, додаємо в миску з авокадо.
Цибулю чистимо від лушпиння, обполіскуємо і дрібно шаткуємо, з'єднуємо його з авокадо. Також кидаємо в цю ж ємність дрібно нашаткований перець халапеньо.
Після цього видавлюємо сік лайма, солимо і посипаємо меленим перцем. За допомогою вилки всі інгредієнти добре перемішуємо і наша закуска готова.
Готову страву посипаємо дрібно рубаною зеленню петрушки. Якщо все інгредієнти змішати в блендері, вийде справжній соус, який підійде до багатьох основних страв.
У нашому варіанті гуакамоле більше схожий на закуску, яка відмінно поєднується з кукурудзяними чіпсами. Таким же чином можна приготувати ще один варіант такого соусу, додавши до всіх вже знайомих нам інгредієнтів дрібно нашаткований бекон, і вже готовий посипати потертим сиром.
Ну і головний, самий живильний гуакамоле. В цьому випадку ми додаємо консервовану або просто відварену кукурудзу, а також червону варену квасолю. Ну, і звісно, сік лайма, без цього ніяк.
Дуже непогано поєднується в цій закусці зі звичними інгредієнтами смажений часник і перець чилі, хоча смак при цьому буде більш гострим і пікантним. У будь-якій варіації гуакамоле краще всього подавати з чіпсами, хоча цілком реально нарізати тонкий вірменський лаваш і запекти в духовці. Але цей соус настільки смачний, що його можна сміливо їсти просто зі звичайним хлібом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти