Укр
Рус
Гуакамоле Соуси Мексиканська кухня

Гуакамоле з часником

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

625 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гуакамоле з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Гуакамоле - соус, який є традиційною мексиканською стравою. Консистенція цієї закуски може бути різноманітною: розімніть інгредієнти і у вас вийде гуакамоле з часточками інгредієнтів, або ж перемішайте все блендером - і у вас вийде соус, що добре підходить до основних страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гуакамоле з часником" (на 100 грам)

  • Білки1.4 гр.
  • Жири9.2 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сьогодні хочемо поділитися з вами відмінним рецептом гуакамоле з часником. Їх існує досить багато, ось один з них. Стиглі авокадо добре вимийте і по черзі розріжте гострим ножем на дві частини. Вийміть акуратно кісточки.

Крок - 1
02

Потім за допомогою ложки вийміть м'якоть з щільної шкірки і відразу відправте в глибоку миску.

Крок - 2
03

Після того як вся м'якоть авокадо вже опинилася в мисці, перемніть її кухонним товкачем до пюреобразного стану. Наступними покладіть в миску до авокадо, попередньо вимиті і нарізані кубиками свіжі червоні помідори. Їх слід брати з твердих сортів, щоб гуакамоле не вдався водянистим і дуже рідким. Він повинен тримати текстуру, а не стікати.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Сполосніть холодною водою і на обробній дошці дрібно її накришить. Нарізану цибулю відправте в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 4
05

Кінзу промийте під холодною водою. Струсіть або промокніть краплі води паперовим рушником. Дрібно наріжте зелене листя кінзи і перекладіть в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 5
06

Зніміть з часнику лушпиння. Натріть його на дрібній тертці або видавіть через чеснокодавку.

Крок - 6
07

Лайм сполосніть холодною водою. Розріжте навпіл і вичавіть сік відразу на інгредієнти, що знаходяться в мисці. Туди ж зніміть цедру. Сік лайма не дасть потемніти авокадо і збереже традиційний зелений колір страви.

Крок - 7
08

Також приправте все свіжомеленим чорним перцем і сіллю за своїм смаком. Перемішайте компоненти гуакамоле ложкою, щоб вони рівномірно з'єдналися між собою. Такий гуакамоле з часником можна їсти з чіпсами або додавати в різні буріто.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Зрази картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Зрази картопляні 80 5 3 з 5 - детальніше -
Суп харчо з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо з реберцями 60 6 4 з 5 - детальніше -
Ескалоп з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курячого філе 50 4 3 з 5 - детальніше -
Яблучна Шарлотка класика - покроковий рецепт, фото 1 Яблучна Шарлотка класика 70 5 3 з 5 - детальніше -