Гуакамоле - соус, який є традиційною мексиканською стравою. Консистенція цієї закуски може бути різноманітною: розімніть інгредієнти і у вас вийде гуакамоле з часточками інгредієнтів, або ж перемішайте все блендером - і у вас вийде соус, що добре підходить до основних страв.
Сьогодні хочемо поділитися з вами відмінним рецептом гуакамоле з часником. Їх існує досить багато, ось один з них. Стиглі авокадо добре вимийте і по черзі розріжте гострим ножем на дві частини. Вийміть акуратно кісточки.
Потім за допомогою ложки вийміть м'якоть з щільної шкірки і відразу відправте в глибоку миску.
Після того як вся м'якоть авокадо вже опинилася в мисці, перемніть її кухонним товкачем до пюреобразного стану. Наступними покладіть в миску до авокадо, попередньо вимиті і нарізані кубиками свіжі червоні помідори. Їх слід брати з твердих сортів, щоб гуакамоле не вдався водянистим і дуже рідким. Він повинен тримати текстуру, а не стікати.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Сполосніть холодною водою і на обробній дошці дрібно її накришить. Нарізану цибулю відправте в миску до решти інгредієнтів.
Кінзу промийте під холодною водою. Струсіть або промокніть краплі води паперовим рушником. Дрібно наріжте зелене листя кінзи і перекладіть в миску до решти інгредієнтів.
Зніміть з часнику лушпиння. Натріть його на дрібній тертці або видавіть через чеснокодавку.
Лайм сполосніть холодною водою. Розріжте навпіл і вичавіть сік відразу на інгредієнти, що знаходяться в мисці. Туди ж зніміть цедру. Сік лайма не дасть потемніти авокадо і збереже традиційний зелений колір страви.
Також приправте все свіжомеленим чорним перцем і сіллю за своїм смаком. Перемішайте компоненти гуакамоле ложкою, щоб вони рівномірно з'єдналися між собою. Такий гуакамоле з часником можна їсти з чіпсами або додавати в різні буріто.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти