Гуакамоле - це дуже відомий мексиканський соус, головним інгредієнтом якого є авокадо. Налічується безліч способів приготування цього соусу, які відрізняються наявністю того чи іншого продукту, спеціями або методом нарізки інгредієнтів. Як правило, в гуакамоле прийнято додавати томати, ріпчасту цибулю, сік лайма чи лимона і обов'язково часник. Ось і ми пропонуємо рецепт гуакамоле з часником приготованого в домашніх умовах.
Ось ще кілька варіантів приготування гуакамоле з часником. Розріжте навпіл заздалегідь вимиті, стиглі авокадо. Вийміть обережно за допомогою ножа або кухонної ложки кісточки. Саму м'якоть викладіть в миску. Перемніть її кухонним товкачем.
В'ялені помідори наріжте досить дрібною смужкою. Перекладіть в миску до авокадо.
Оливки (бажано вибрати інгредієнт без кісточок) наріжте дуже дрібними кубиками. Перекладіть в миску до решти продуктів.
Далі покладіть в миску подрібнену фету, так як вона сама по собі солонувата, страву можна не солити, але все ж вибір за вами.
Вимийте холодною водою зелень петрушки і кропу і на обробній дошці дрібно її наріжте. Перекладіть подрібнену зелень в миску до інших компонентів страви.
Додайте приправу по-грецьки (можна використовувати ту, яка є в наявності і за смаком) і натріть заздалегідь очищений від лушпиння часник.
Полийте все свіжовичавленим лимонним соком. Приправте сіллю і чорним меленим перцем на свій смак. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Покладіть соус в окрему невелику ємність і подавайте на стіл.
Ще один непоганий спосіб приготування гуакамоле з часником. М'якоть авокадо розімніть товкачем.
Скибочки бекону розріжте на поперечні смужки близько 1 сантиметра. Підсмажте на розігрітій сковороді, поки м'ясний продукт не стане хрустким. Викладіть обсмажений бекон на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру і дайте час охолонути. Далі відправте в миску до авокадо вже остиглий підсмажений бекон.
Потім покладіть в миску козячий сир, розкришивши його руками і попередньо вимиту і дрібно нарізану зелену цибулю.
На дрібну тертку натріть заздалегідь очищений від лушпиння часник і теж відправте в миску до інших компонентів.
Всі інгредієнти в мисці полийте лимонним соком і добре перемішайте. Страва готова, приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти