Укр
Рус
Гуакамоле Соуси Мексиканська кухня

Гуакамоле класичний рецепт

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

808 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Гуакамоле класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Ви - прихильник здорового харчування? Тоді вам, як нікому, в скарбничку повсякденних меню просто необхідно додати рецепт гуакамоле. Можу передбачити, що багато поцікавляться, що за страва і звідки з'явився цей унікальний рецепт? Не будемо заглиблюватися в історію, можу тільки запевнити - унікальний соус традиційної мексиканської кухні гуакамоле не містить жодного зайвого інгредієнта. Серед усіх рецептів гуакамоле класичний рецепт досить простий, при цьому допускає варіації і експерименти, але смак при цьому оригінальний і злегка пікантний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гуакамоле класичний рецепт" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири10.3 гр.
  • Вуглеводи5.9 гр.
  • Калорії123 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Гуакамоле може бути самостійною закускою, але в нашому випадку ми будемо все таки готувати приголомшливий соус, родзинкою якого є авокадо, вірніше, його шикарна оксамитова м'якоть, що містить цілий арсенал поживних і корисних речовин. Для цього важливим є вибір головного інгредієнта - авокадо має бути стигле і без пошкоджень. Перед початком готування давайте підготуємо всі необхідні продукти, а саме: очистимо від лушпиння цибулину і нашаткуємо невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Великий, очищений і вимитий зубок часнику теж дрібно нашаткувати.

Крок - 2
03

Стиглий помідор середнього розміру миємо, витираємо насухо і розрізаємо гострим ножем навпіл. Видавлюємо сік і видаляємо м'якоть з насінням. Потім нарізаємо невеликими шматочками.

Крок - 3
04

Авокадо розрізаємо на дві половинки, видаляємо кісточку і знімаємо шкірку, яка до речі, дуже легко відділяється від плода.

Крок - 4
05

Половинки авокадо кладемо в глибоку миску і добре розтираємо з допомогою спеціального пристосування або кухонної товкачки для картоплі.

Крок - 5
06

Тепер додаємо до м'якоті авокадо подрібнену цибулю і нашаткований часник, а також нарізаний помідор.

Крок - 6
07

7 Після цього поливаємо всі інгредієнти свіжим соком лайма, солимо за смаком і посипаємо перцем. Тепер все добре перемішуємо, якщо потрібно більш м'яку і рідку консистенцію, можна додати трохи лаймового соку.

Крок - 7
08

Приготований соус поміщаємо в холодильник на півгодини, щоб всі інгредієнти просочилися один одним, а потім дістаємо і перед подачею посипаємо свіжою зеленню кінзи.

Крок - 8
09

Подавати гуакамоле до столу непогано з м'ясними стравами, мексиканськими чіпсами або просто з крекером. Повірте, гуакамоле класичний рецепт - це одна з пікантних холодних закусок, яка неймовірно урізноманітнює щоденне меню вашої родини. Навіть якщо ви не уявляєте своє кухню без майонезу, спробуйте цю незвичну закуску з авокадо, і вона обов'язково буде вам до смаку.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Біляші з м’ясом "Чудові" - покроковий рецепт, фото 1 Біляші з м’ясом "Чудові" 60 5 3 з 5 - детальніше -
Паста з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Паста з тунцем 40 4 3 з 5 - детальніше -
Італійське лечо / Peperonata - покроковий рецепт, фото 1 Італійське лечо / Peperonata 45 3 3 з 5 - детальніше -