Укр
Рус
Гуакамоле Соуси Мексиканська кухня

Гуакамоле класичний рецепт

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

772 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Гуакамоле класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Ви - прихильник здорового харчування? Тоді вам, як нікому, в скарбничку повсякденних меню просто необхідно додати рецепт гуакамоле. Можу передбачити, що багато поцікавляться, що за страва і звідки з'явився цей унікальний рецепт? Не будемо заглиблюватися в історію, можу тільки запевнити - унікальний соус традиційної мексиканської кухні гуакамоле не містить жодного зайвого інгредієнта. Серед усіх рецептів гуакамоле класичний рецепт досить простий, при цьому допускає варіації і експерименти, але смак при цьому оригінальний і злегка пікантний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гуакамоле класичний рецепт" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири10.3 гр.
  • Вуглеводи5.9 гр.
  • Калорії123 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Гуакамоле може бути самостійною закускою, але в нашому випадку ми будемо все таки готувати приголомшливий соус, родзинкою якого є авокадо, вірніше, його шикарна оксамитова м'якоть, що містить цілий арсенал поживних і корисних речовин. Для цього важливим є вибір головного інгредієнта - авокадо має бути стигле і без пошкоджень. Перед початком готування давайте підготуємо всі необхідні продукти, а саме: очистимо від лушпиння цибулину і нашаткуємо невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Великий, очищений і вимитий зубок часнику теж дрібно нашаткувати.

Крок - 2
03

Стиглий помідор середнього розміру миємо, витираємо насухо і розрізаємо гострим ножем навпіл. Видавлюємо сік і видаляємо м'якоть з насінням. Потім нарізаємо невеликими шматочками.

Крок - 3
04

Авокадо розрізаємо на дві половинки, видаляємо кісточку і знімаємо шкірку, яка до речі, дуже легко відділяється від плода.

Крок - 4
05

Половинки авокадо кладемо в глибоку миску і добре розтираємо з допомогою спеціального пристосування або кухонної товкачки для картоплі.

Крок - 5
06

Тепер додаємо до м'якоті авокадо подрібнену цибулю і нашаткований часник, а також нарізаний помідор.

Крок - 6
07

7 Після цього поливаємо всі інгредієнти свіжим соком лайма, солимо за смаком і посипаємо перцем. Тепер все добре перемішуємо, якщо потрібно більш м'яку і рідку консистенцію, можна додати трохи лаймового соку.

Крок - 7
08

Приготований соус поміщаємо в холодильник на півгодини, щоб всі інгредієнти просочилися один одним, а потім дістаємо і перед подачею посипаємо свіжою зеленню кінзи.

Крок - 8
09

Подавати гуакамоле до столу непогано з м'ясними стравами, мексиканськими чіпсами або просто з крекером. Повірте, гуакамоле класичний рецепт - це одна з пікантних холодних закусок, яка неймовірно урізноманітнює щоденне меню вашої родини. Навіть якщо ви не уявляєте своє кухню без майонезу, спробуйте цю незвичну закуску з авокадо, і вона обов'язково буде вам до смаку.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Курячий бульйон з локшиною - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з локшиною 0 6 2 з 5 - детальніше -
Домашня сметана з молока - покроковий рецепт, фото 1 Домашня сметана з молока 30 1 2 з 5 - детальніше -
?>