Ви - прихильник здорового харчування? Тоді вам, як нікому, в скарбничку повсякденних меню просто необхідно додати рецепт гуакамоле. Можу передбачити, що багато поцікавляться, що за страва і звідки з'явився цей унікальний рецепт? Не будемо заглиблюватися в історію, можу тільки запевнити - унікальний соус традиційної мексиканської кухні гуакамоле не містить жодного зайвого інгредієнта. Серед усіх рецептів гуакамоле класичний рецепт досить простий, при цьому допускає варіації і експерименти, але смак при цьому оригінальний і злегка пікантний.
Гуакамоле може бути самостійною закускою, але в нашому випадку ми будемо все таки готувати приголомшливий соус, родзинкою якого є авокадо, вірніше, його шикарна оксамитова м'якоть, що містить цілий арсенал поживних і корисних речовин. Для цього важливим є вибір головного інгредієнта - авокадо має бути стигле і без пошкоджень. Перед початком готування давайте підготуємо всі необхідні продукти, а саме: очистимо від лушпиння цибулину і нашаткуємо невеликими кубиками.
Великий, очищений і вимитий зубок часнику теж дрібно нашаткувати.
Стиглий помідор середнього розміру миємо, витираємо насухо і розрізаємо гострим ножем навпіл. Видавлюємо сік і видаляємо м'якоть з насінням. Потім нарізаємо невеликими шматочками.
Авокадо розрізаємо на дві половинки, видаляємо кісточку і знімаємо шкірку, яка до речі, дуже легко відділяється від плода.
Половинки авокадо кладемо в глибоку миску і добре розтираємо з допомогою спеціального пристосування або кухонної товкачки для картоплі.
Тепер додаємо до м'якоті авокадо подрібнену цибулю і нашаткований часник, а також нарізаний помідор.
7 Після цього поливаємо всі інгредієнти свіжим соком лайма, солимо за смаком і посипаємо перцем. Тепер все добре перемішуємо, якщо потрібно більш м'яку і рідку консистенцію, можна додати трохи лаймового соку.
Приготований соус поміщаємо в холодильник на півгодини, щоб всі інгредієнти просочилися один одним, а потім дістаємо і перед подачею посипаємо свіжою зеленню кінзи.
Подавати гуакамоле до столу непогано з м'ясними стравами, мексиканськими чіпсами або просто з крекером. Повірте, гуакамоле класичний рецепт - це одна з пікантних холодних закусок, яка неймовірно урізноманітнює щоденне меню вашої родини. Навіть якщо ви не уявляєте своє кухню без майонезу, спробуйте цю незвичну закуску з авокадо, і вона обов'язково буде вам до смаку.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти