Укр
Рус
Шашлик Другі страви Грузинська кухня

Грузинський шашлик зі свинини

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

796 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Грузинський шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Грузинський шашлик зі свинини можна назвати хрестоматійним. Це класичний смак шашлику, ніжного, соковитого і ароматного. Пропонуємо базовий рецепт його приготування, який можна урізноманітнити за своїм розсудом. Але все-таки радимо для початку не відхилятися від запропонованої методики, щоб відчути традиційний смак шашлику зі свинини по-грузинськи.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грузинський шашлик зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки13.3 гр.
  • Жири25.3 гр.
  • Вуглеводи1.5 гр.
  • Калорії293 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свинину (для шашлику найкраще підходить ошийок) вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте шматочками на 1 укус.

Крок - 1
02

Перекладіть м'ясо в миску для маринування. Влийте оливкову олію, всипте сушений часник і орегано, копчену паприку, корицю і мускатний горіх.

Крок - 2
03

Лимон вимийте, розділіть ножем навпіл і вичавіть в маринад сік. У Грузії, крім лимонного, для маринаду часто використовують гранатовий сік або кислі сливи. Всипте в миску з м'ясом сіль і чорний мелений перець за смаком.

Крок - 3
04

Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб масло і спеції рівномірно розподілилися між шматочками свинини. Поставте м'ясо маринуватися в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.

Крок - 4
05

Замариновану свинину нанизайте на шампури і відправте на гарячий мангал або в прогріту до 220 градусів Цельсія духовку. Смажте приблизно 15 хвилин, час від часу повертаючи шашлики, щоб шматочки пропікалися рівномірно.

Крок - 5
06

Подавайте грузинський шашлик зі свинини з лавашем і відповідним соусом, наприклад, гранатовим, ткемалі або, як у нас, морквяним. На гарнір також підійдуть запечені овочі. Не забудьте прикрасити шашлик зеленню кінзи. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тісто в хлібопічці - покроковий рецепт, фото 1 Тісто в хлібопічці 40 1 3 з 5 - детальніше -
Сметана - покроковий рецепт, фото 1 Сметана 15 1 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пелюстка маринована - покроковий рецепт, фото 1 Пелюстка маринована 60 6 1 з 5 - детальніше -
Деруни без борошна - покроковий рецепт, фото 1 Деруни без борошна 50 5 3 з 5 - детальніше -
Тортилья із вівсяного борошна - покроковий рецепт, фото 1 Тортилья із вівсяного борошна 60 1 2 з 5 - детальніше -
Гуляш з курки по-мадярськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з курки по-мадярськи 45 3 3 з 5 - детальніше -