Грузинський шашлик зі свинини можна назвати хрестоматійним. Це класичний смак шашлику, ніжного, соковитого і ароматного. Пропонуємо базовий рецепт його приготування, який можна урізноманітнити за своїм розсудом. Але все-таки радимо для початку не відхилятися від запропонованої методики, щоб відчути традиційний смак шашлику зі свинини по-грузинськи.
Свинину (для шашлику найкраще підходить ошийок) вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте шматочками на 1 укус.
Перекладіть м'ясо в миску для маринування. Влийте оливкову олію, всипте сушений часник і орегано, копчену паприку, корицю і мускатний горіх.
Лимон вимийте, розділіть ножем навпіл і вичавіть в маринад сік. У Грузії, крім лимонного, для маринаду часто використовують гранатовий сік або кислі сливи. Всипте в миску з м'ясом сіль і чорний мелений перець за смаком.
Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб масло і спеції рівномірно розподілилися між шматочками свинини. Поставте м'ясо маринуватися в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.
Замариновану свинину нанизайте на шампури і відправте на гарячий мангал або в прогріту до 220 градусів Цельсія духовку. Смажте приблизно 15 хвилин, час від часу повертаючи шашлики, щоб шматочки пропікалися рівномірно.
Подавайте грузинський шашлик зі свинини з лавашем і відповідним соусом, наприклад, гранатовим, ткемалі або, як у нас, морквяним. На гарнір також підійдуть запечені овочі. Не забудьте прикрасити шашлик зеленню кінзи. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти