Гриби по корейськи - надзвичайно апетитна, ароматна і ситна закуска з грибів зі спеціями. Для її приготування в цьому рецепті використовуються особливі гриби - ерінги, які також називають королівські гливи і степовим білим грибом. У них щільна м'якоть, що за структурою нагадує м'ясо, і неймовірний аромат. Дуже рекомендуємо приготувати ерінги по-корейськи. Це чудово смачна страва!
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем. Гриби ерінги наріжте тонкими слайсами.
Налийте на сковороду (бажано вок) трохи олії для смаження і гарненько нагрійте. Коли олія розжариться, викладіть туди подрібнений часник і, помішуючи, смажте до золотистості.
Додайте на сковорідку нарізані ерінги. Ретельно перемішайте гриби з часником та олією і злегка підсмажте. Влийте у страву соєвий соус.
Потім додайте устричний соус і цукор. Знову добре вимішайте продукти, щоб приправи обволокли ерінги з усіх боків.
Влийте воду так, щоб вона майже накрила гриби. Ще раз перемішайте інгредієнти та накрийте сковороду кришкою. Готуйте протягом 2 хвилин.
Потім зніміть кришку та перемішайте гриби з соусом, у якому вони готуються.
Коли ерінги стануть м'якими, перекладіть їх зі сковорідки на тарілку і присипте чорним перцем свіжомеленим. Подавайте гриби по-корейськи на стіл відразу після приготування. Це одна з найпростіших і найсмачніших грибних страв. Єрінги гарні власними силами, а спеції роблять їх смак ще більш насиченим і виразним.
Випадкові рецепти