Укр
Рус
Гриби мариновані Консервування Російська кухня

Гриби на зиму

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

680 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гриби на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Гриби на зиму заготовляють у різний спосіб, у тому числі солять і маринують. У рецепті розповідається, як легко та швидко замаринувати на зиму у банках сироїжки. Це дуже поширений у нашій смузі гриб. Багато хто обходить сироїжки стороною, вважаючи недостатньо смачними. Але, якщо їх правильно приготувати, ви здивуєтеся, наскільки апетитними та універсальними можуть бути грибочки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гриби на зиму" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири4.1 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії60 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свіжозібрані сироїжки залийте водою і залиште на годину, щоб розмочити забруднення. Через годину брудну воду злийте та переконайтеся, що гриби очистилися.

Крок - 1
02

Ще раз залийте їх водою та остаточно вичистіть. Чисті сироїжки відправте в каструлю, всипте трохи солі і гриби варіть 10 хвилин після закипання рідини.

Крок - 2
03

Готові сироїжки відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

Крок - 3
04

У ретельно вимиті та просушені скляні банки покладіть трохи свіжого кропу та нашаткованих слайсами зубчиків часнику.

Крок - 4
05

Зверху щільно викладіть варені гриби.

Крок - 5
06

Приготуйте маринад. Для цього влийте в каструлю чисту воду, олію та столовий оцет. Всипте сіль та чорний перець горошком. Покладіть лаврове листя. Доведіть вміст каструлі до кипіння та проваріть 1 хвилину.

Крок - 6
07

Поступово розподіліть гарячий маринад по банкам із сироїжками. Він має заповнити всі порожнечі.

Крок - 7
08

Закрийте банки чистими, сухими кришками і відправте в об'ємну каструлю, попередньо застеливши її дно рушником, щоб скло при нагріванні не лопнуло. Влийте в каструлю теплу воду. Доведіть рідину до кипіння та стерилізуйте заготовки 15 хвилин. Після цього вийміть банки з каструлі, переверніть і остудіть під ковдрою. Прості, але смачні гриби готові на зиму. Зберігайте мариновані сироїжки у темному, прохолодному місці, наприклад, у коморі чи холодильнику. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Равіолі з рікоттою і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з рікоттою і зеленню 80 6 4 з 5 - детальніше -
Яйця фаршировані тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані тунцем 45 4 2 з 5 - детальніше -