Гриби на зиму заготовляють у різний спосіб, у тому числі солять і маринують. У рецепті розповідається, як легко та швидко замаринувати на зиму у банках сироїжки. Це дуже поширений у нашій смузі гриб. Багато хто обходить сироїжки стороною, вважаючи недостатньо смачними. Але, якщо їх правильно приготувати, ви здивуєтеся, наскільки апетитними та універсальними можуть бути грибочки.
Свіжозібрані сироїжки залийте водою і залиште на годину, щоб розмочити забруднення. Через годину брудну воду злийте та переконайтеся, що гриби очистилися.
Ще раз залийте їх водою та остаточно вичистіть. Чисті сироїжки відправте в каструлю, всипте трохи солі і гриби варіть 10 хвилин після закипання рідини.
Готові сироїжки відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
У ретельно вимиті та просушені скляні банки покладіть трохи свіжого кропу та нашаткованих слайсами зубчиків часнику.
Зверху щільно викладіть варені гриби.
Приготуйте маринад. Для цього влийте в каструлю чисту воду, олію та столовий оцет. Всипте сіль та чорний перець горошком. Покладіть лаврове листя. Доведіть вміст каструлі до кипіння та проваріть 1 хвилину.
Поступово розподіліть гарячий маринад по банкам із сироїжками. Він має заповнити всі порожнечі.
Закрийте банки чистими, сухими кришками і відправте в об'ємну каструлю, попередньо застеливши її дно рушником, щоб скло при нагріванні не лопнуло. Влийте в каструлю теплу воду. Доведіть рідину до кипіння та стерилізуйте заготовки 15 хвилин. Після цього вийміть банки з каструлі, переверніть і остудіть під ковдрою. Прості, але смачні гриби готові на зиму. Зберігайте мариновані сироїжки у темному, прохолодному місці, наприклад, у коморі чи холодильнику. Смачного!
Випадкові рецепти