Укр
Рус
Гриби мариновані Консервування Єврейська кухня

Гриби мариновані опеньки

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

708 - переглядів
75 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Гриби мариновані опеньки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Прекрасна осінь на вулиці, тому швидше за в ліс за грибами. Оснащені кошиком, ножем, хорошим настроєм, шукайте улюблені гриби. На цей раз рушайте в старі ліси в пошуках опеньків. Повний опис з інгредієнтами і рецепт грибів маринованих опеньок можна знайти в нашому блозі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гриби мариновані опеньки" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії32 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Опеньки є поширеним видом грибів, який можна знайти практично в усьому світі. Найчастіше їх легко знайти восени, коли температура значно нижче, а вологість в лісі підвищується. Вони не ростуть прямо в землі - вони вважають за краще рости на дереві: коріння, гілки, стовбури (звідси і їх назва). Вони дуже цікаві на смак - вони злегка терпкі, а їх запах нагадує сир камамбер. Ці гриби показують отруйні властивості, тому вам потрібно знати, як правильно поводитися з ними. Перш за все, варто відрізати вали і викинути їх. Гриби укладіть в миску і ретельно промийте, змінюючи воду 2-3 рази.

Крок - 1
02

Тепер помістіть велику каструлю з холодною водою на плиту, додайте в неї відразу сіль (на 1 літр води - столову ложку солі) і акуратно укладіть ретельно вимиті опеньки. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і від початку кип'ятіння готуйте близько 10 хвилин.

Крок - 2
03

У процесі варіння грибів, обов'язково зберіть утворившуся брудну піну на воді. Потім злийте воду з каструлі, перекладіть приварені опеньки в миску з холодною водою і потім перенесіть в ситечко, щоб максимально звільнити від рідини.

Крок - 3
04

Обполосніть каструлю, в якій варилися гриби, налийте в неї воду і назад помістіть на плиту. Знову покладіть в каструлю гриби, добре посоліть, перемішайте легенько і варіть близько 20 хвилин. Приготовлені гриби перенесіть знову в холодну воду і відцідіть за допомогою сита.

Крок - 4
05

Тим часом зможете приготувати маринад (розсіл) для грибів. Помістіть каструлю з водою на плиту, засипте в неї цукор і сіль, додайте так само запашний перець, лавровий лист.

Крок - 5
06

Тепер додайте в каструлю попередньо очищену від шкірки і нарізану тонкими кільцями моркву. Потім залийте в каструлю оцет (можна яблучний) і додайте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану кільцями цибулю. Обережно перемішайте всі інгредієнти і варіть близько 10-15 хвилин.

Крок - 6
07

У приготовані (простерилізовані) заздалегідь банки покладіть скибочки раніше відвареної цибулі і моркви. Накрийте овочі відвареними опеньками і залийте маринадом до самого верху.

Крок - 7
08

Кожну банку щільно закрутіть кришкою. Потім помістіть каструлю з водою на плиту, вистеліть в неї тканину і доведіть до кипіння. Води в каструлі повинно бути на 3/4 висоти банки. Варіть вміст каструлі протягом 20 хвилин з моменту кипіння води. Гриби мариновані опеньки зберігайте в прохолодному, темному місці. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Борщ домашній - покроковий рецепт, фото 1 Борщ домашній 200 5 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки з курки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки з курки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Сирники в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Сирники в духовці 45 3 3 з 5 - детальніше -
Львівський круасан - покроковий рецепт, фото 1 Львівський круасан 70 3 3 з 5 - детальніше -