Укр
Рус
Мясо Другі страви Азербайджанська кухня

Грузинський шашлик

( 4.8485 4 533 33 оцінки)

2785 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Грузинський шашлик - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня, Турецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Грузію по праву можна назвати країною шашлику, адже жодне застілля не проходить без цієї м'ясної страви. Шашлик грузини називають «мцваді». Одним з найголовніших правил приготування грузинського шашлику є вибір м'яса. Головне, щоб м'ясо було свіже, навіть найсвіжіше, як кажуть грузини - парне. В ідеалі рекомендують використовувати свинячий ошийок. Готувати грузинський шашлик не дуже складно, упевнений, що ви здивуєтеся багатьом нюансам. Отже, секрет номер один: у грузинському варіанті шашлик обов'язково попередньо маринувати. Вважається, що маринад може змінити смакові якості м'яса. Погодьтеся, цей спосіб приготування шашлику ідеально підійде для спонтанного виїзду на шашлики, а смак дійсно порадує справжніх любителів м'яса.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грузинський шашлик" (на 100 грам)

  • Білки9.2 гр.
  • Жири11.6 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як приготувати смачний грузинський шашлик. Знайти правильний, класичний рецепт такого шашлику неможливо. Кожен грузин знає і використовує свій власний, єдино-правильний рецепт. Ми ж хочемо запропонувати дуже легкий спосіб страви, який обов'язково порадує. Замаринуйте м'ясо для грузинського шашлику наперед, а вранці займетеся приготуванням. Перш за все, ретельно вимийте, просушіть, а потім поріжте свинячу шию на не надто маленькі кубики і складіть в глибоку миску.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння, а потім розріжте ріпчасту цибулю навпіл і на обробній дошці нашаткуйте її на тонкі півкільця.

Крок - 2
03

Тепер займіться безпосередньо маринадом для шашлику. Для цього змішайте томатну пасту (можна використовувати густий томатний соус, але більш кислий), сіль, чорний мелений перець і трохи оцту в невеликій мисці.

Крок - 3
04

Потім відправте підготовлений маринад в миску зі свининою і обережно і повільно масажуйте вміст руками, до ретельного прожитку м'яса.

Крок - 4
05

Потім покладіть раніше підготовлену цибулю в миску з м'ясом, ще раз все перемішайте і залийте молоком. Накрийте миску з вмістом кришкою і залиште на ніч в прохолодному місці або холодильнику. Спробуйте маринад на наступний день і приправте м'ясо сіллю і чорним меленим перцем, якщо необхідно.

Крок - 5
06

Очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте ківі на дрібні шматочки за 2 години до гриля. Покладіть подрібнений ківі в маринад, і також помасажуйте м'ясо руками. Не залишайте ківі в маринаді занадто довго (макс. 2 години), інакше м'ясо стане занадто м'яким і впаде з шампура.

Крок - 6
07

Потім натягніть замариновані шматки м'яса на шампури, і відправте на гриль. Полийте оцтовою водою незадовго до вживання. Можна створити якусь добавку до грузинського шашлику - укласти свіжі кільця цибулі в легку оцтову воду і подавати до готового м'яса.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Локшина Соба - покроковий рецепт, фото 1 Локшина Соба 50 4 3 з 5 - детальніше -
Безе на паличці - покроковий рецепт, фото 1 Безе на паличці 55 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Биточки з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з печінки 55 4 3 з 5 - детальніше -
Простий фондан - покроковий рецепт, фото 1 Простий фондан 50 3 3 з 5 - детальніше -