Грузію по праву можна назвати країною шашлику, адже жодне застілля не проходить без цієї м'ясної страви. Шашлик грузини називають «мцваді». Одним з найголовніших правил приготування грузинського шашлику є вибір м'яса. Головне, щоб м'ясо було свіже, навіть найсвіжіше, як кажуть грузини - парне. В ідеалі рекомендують використовувати свинячий ошийок. Готувати грузинський шашлик не дуже складно, упевнений, що ви здивуєтеся багатьом нюансам. Отже, секрет номер один: у грузинському варіанті шашлик обов'язково попередньо маринувати. Вважається, що маринад може змінити смакові якості м'яса. Погодьтеся, цей спосіб приготування шашлику ідеально підійде для спонтанного виїзду на шашлики, а смак дійсно порадує справжніх любителів м'яса.
Як приготувати смачний грузинський шашлик. Знайти правильний, класичний рецепт такого шашлику неможливо. Кожен грузин знає і використовує свій власний, єдино-правильний рецепт. Ми ж хочемо запропонувати дуже легкий спосіб страви, який обов'язково порадує. Замаринуйте м'ясо для грузинського шашлику наперед, а вранці займетеся приготуванням. Перш за все, ретельно вимийте, просушіть, а потім поріжте свинячу шию на не надто маленькі кубики і складіть в глибоку миску.
Далі очистіть від лушпиння, а потім розріжте ріпчасту цибулю навпіл і на обробній дошці нашаткуйте її на тонкі півкільця.
Тепер займіться безпосередньо маринадом для шашлику. Для цього змішайте томатну пасту (можна використовувати густий томатний соус, але більш кислий), сіль, чорний мелений перець і трохи оцту в невеликій мисці.
Потім відправте підготовлений маринад в миску зі свининою і обережно і повільно масажуйте вміст руками, до ретельного прожитку м'яса.
Потім покладіть раніше підготовлену цибулю в миску з м'ясом, ще раз все перемішайте і залийте молоком. Накрийте миску з вмістом кришкою і залиште на ніч в прохолодному місці або холодильнику. Спробуйте маринад на наступний день і приправте м'ясо сіллю і чорним меленим перцем, якщо необхідно.
Очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте ківі на дрібні шматочки за 2 години до гриля. Покладіть подрібнений ківі в маринад, і також помасажуйте м'ясо руками. Не залишайте ківі в маринаді занадто довго (макс. 2 години), інакше м'ясо стане занадто м'яким і впаде з шампура.
Потім натягніть замариновані шматки м'яса на шампури, і відправте на гриль. Полийте оцтовою водою незадовго до вживання. Можна створити якусь добавку до грузинського шашлику - укласти свіжі кільця цибулі в легку оцтову воду і подавати до готового м'яса.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти