Хаш - одна з найсмачніших страв в кухні Грузії. Якщо ви хочете їсти спеціальний, смачний і цікавий суп на обід, вам обов'язково потрібно спробувати грузинський хаш. Цей особливий суп має не тільки цікаву традицію приготування, але і унікальний смак.
Для початку підготуйте необхідні інгредієнти для цієї страви. У цьому рецепті будемо використовувати яловичу ногу і шлунок, який вимагає спеціальної обробки та очищення для усунення неприємного запаху. Так само нам знадобиться часник, сіль і молоко високої жирності.
В першу чергу займіться м'ясом. Яловичу ногу і шлунок замочіть в холодній воді з невеликою кількістю оцту (це допоможе усунути не зовсім приємний аромат в м'ясі) Можна навіть зробити це зранку, якщо плануєте готувати ввечері. Якщо ж ні, то хоча б 3 години м'ясо точно має відстоюватися. Отже, вимочену ногу розріжте на невеликі шматки і помістіть в каструлю.
Потім заздалегідь ретельно очищений і вимочений шлунок теж наріжте невеликими шматками і відправте в каструлю.
Залийте м'ясо в каструлі водою, так, щоб повністю покрити яловичину, відправте на плиту і на сильному вогні доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і залиште м'ясо варитися приблизно на 6 годин. Періодично відкривайте кришку і знімайте піну або жирові розводи. Так само помішуйте м'ясо, щоб воно не пристало до дна.
Після закінчення визначеного часу зніміть каструлю з плити і відставте в бік, щоб більше настоятися і трохи охолонути. А самі займіться спеціальною начинкою для подачі цієї страви.
Отже, очистіть від лушпиння і відправте в невелику ступку для перемолу зубчики часнику, трохи присоліть і добре розімніть часник, а потім покладіть в спеціальну дрібну землянку.
Тепер розлийте приготований хаш в глибокі тарілки і ставте на стіл. Обов'язково до цієї страви подайте раніше підготовлений часниковий соус і молоко, які додаються в хаш відразу перед вживанням. Запивати такий ситний обід грузини звикли водичкою «Боржомі». Пробуйте і ви, не пошкодуєте.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти