Укр
Рус
Хаш Перші страви Грузинська кухня

Грузинський хаш

( 4.8462 4 526 26 оцінок)

3500 - переглядів
360 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Грузинський хаш - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Хаш - одна з найсмачніших страв в кухні Грузії. Якщо ви хочете їсти спеціальний, смачний і цікавий суп на обід, вам обов'язково потрібно спробувати грузинський хаш. Цей особливий суп має не тільки цікаву традицію приготування, але і унікальний смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грузинський хаш" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири1.3 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії34 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте необхідні інгредієнти для цієї страви. У цьому рецепті будемо використовувати яловичу ногу і шлунок, який вимагає спеціальної обробки та очищення для усунення неприємного запаху. Так само нам знадобиться часник, сіль і молоко високої жирності.

Крок - 1
02

В першу чергу займіться м'ясом. Яловичу ногу і шлунок замочіть в холодній воді з невеликою кількістю оцту (це допоможе усунути не зовсім приємний аромат в м'ясі) Можна навіть зробити це зранку, якщо плануєте готувати ввечері. Якщо ж ні, то хоча б 3 години м'ясо точно має відстоюватися. Отже, вимочену ногу розріжте на невеликі шматки і помістіть в каструлю.

Крок - 2
03

Потім заздалегідь ретельно очищений і вимочений шлунок теж наріжте невеликими шматками і відправте в каструлю.

Крок - 3
04

Залийте м'ясо в каструлі водою, так, щоб повністю покрити яловичину, відправте на плиту і на сильному вогні доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і залиште м'ясо варитися приблизно на 6 годин. Періодично відкривайте кришку і знімайте піну або жирові розводи. Так само помішуйте м'ясо, щоб воно не пристало до дна.

Крок - 4
05

Після закінчення визначеного часу зніміть каструлю з плити і відставте в бік, щоб більше настоятися і трохи охолонути. А самі займіться спеціальною начинкою для подачі цієї страви.

Крок - 5
06

Отже, очистіть від лушпиння і відправте в невелику ступку для перемолу зубчики часнику, трохи присоліть і добре розімніть часник, а потім покладіть в спеціальну дрібну землянку.

Крок - 6
07

Тепер розлийте приготований хаш в глибокі тарілки і ставте на стіл. Обов'язково до цієї страви подайте раніше підготовлений часниковий соус і молоко, які додаються в хаш відразу перед вживанням. Запивати такий ситний обід грузини звикли водичкою «Боржомі». Пробуйте і ви, не пошкодуєте.  

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1 Свиняче серце 35 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Галушки в супі - покроковий рецепт, фото 1 Галушки в супі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Компот яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Компот яблучний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Пиріг "Яблука на снігу" - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг "Яблука на снігу" 90 4 3 з 5 - детальніше -
Сир Панір (адигейський) - покроковий рецепт, фото 1 Сир Панір (адигейський) 40 1 3 з 5 - детальніше -