Але приготовані на власній кухні, пораючись всім сімейством, грузинські хінкалі - це щось. Ці величезні пельмені з соковитою м'ясною начинкою зможуть стати і вашою коронною стравою, якщо ви навчитеся їх робити по-справжньому. Тому, зосередьте всю свою увагу, проявіть деяку вправність і спробуйте приготувати це грузинську страву, ознайомившись з нашим рецептом.
Приступайте до приготування цієї нелегкої, але всіма улюбленої страви. В першу чергу в невелику ємність залийте теплу кип'ячену воду і розчиніть в ній сіль.
У більш глибоку миску засипте просіяне борошно і, акуратно заливаючи підсолену воду, руками замісіть тісто щільне, при необхідності підсипаючи борошно. Потім загорніть тісто в харчову плівку і відправте на час в холодильник.
А самі займіться приготуванням начинки для страви. Для цього очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте великими шматками. Помийте проточною водою і наріжте зелень петрушки (можна використовувати будь-яку іншу зелень).
Потім помістіть подрібнені інгредієнти в м'ясорубку і перекрутіть їх, відправивши в глибоку ємність. У цю ж посудину помістіть частини свинячого і яловичого фаршу.
Добре посоліть вміст ємності, приперчіть чорним меленим перцем, приправте сухим кмином і коріандром і, долив трохи теплої води, ретельно усе змішайте до об'єднання всіх продуктів.
Далі посипте робочу поверхню (стіл) борошном, викладіть на нього охолоджене тісто, ще раз трохи вимісіть до еластичності, і за допомогою качалки розкачайте його в тонкий лист.
Тепер спеціальним різаком або за допомогою склянки видавіть з листа тіста невеликого розміру кола, які розкачайте ще тонше. У кожне коло помістіть м'ясну суміш і щільно руками загорніть, утворивши начинені заготовки з тіста (хінкалі).
Потім помістіть глибоку каструлю з підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Надішліть підготовлені заготовки з тіста в киплячу воду і відварюйте близько 10 хвилин, коли вони усі спливуть на поверхню, значить готові.
Далі викладіть приготовані грузинські хінкалі на блюдо і, приправивши чорним меленим перцем, пригощайте своїх близьких.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти