Укр
Рус
Пхалі Закуски Єврейська кухня

Грузинське пхалі

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

1999 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Грузинське пхалі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Пхалі - грузинська друга страва або ще її можна назвати салат. Готують цей салат з подрібнених волоських горіхів, зелені, варених овочів і приправ. Рецептів пхалі багато, але змінюється в них тільки головний продукт - капуста. Пропонуємо приготувати пхалі з баклажан, шпинату і двох видів буряків: червоною і жовтою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грузинське пхалі" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи7.6 гр.
  • Калорії123 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажани промийте під проточною водою. Очистіть шкіру і наріжте на поздовжні тонкі слайси. Нагрійте на плиті сковороду-гриль або скористайтеся електричним грилем. Викладіть нарізані баклажани і обсмажте з двох сторін. Потім зніміть і дайте охолонути.

Крок - 1
02

Червоний і жовтий буряк (жовтий ви можете замінити морквою) вимийте. Покладіть в каструлю, залийте водою і варіть до готовності. Зварений буряк очистіть від шкірки і залиште остигати.

Крок - 2
03

Листя шпинату промийте під проточною водою. Опустіть в киплячу воду приблизно на 30 секунд. Потім вийміть шумівкою і перекладіть в холодну воду з льодом. Остиглий шпинат відкиньте на друшляк, щоб дати стекти зайвій рідині.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю і часник очистіть. Цибулю наріжте півкільцями, а часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.

Крок - 4
05

Поставте на плиту сковороду, налийте в неї соняшникову олію і розігрійте. Висипте на розігріте масло нарізану цибулю і часник. Обсмажуйте до прозорості. Потім дайте охолонути.

Крок - 5
06

Тепер необхідно всі овочі перемолоти. Помістіть спочатку жовтий буряк в чашу комбайна або кухонного блендера. Додайте до нього частину всіх приправ і спецій, також підсмажену цибулю з часником. Все перебийте в однорідну масу. Перекладіть в окрему ємність. Посоліть і поперчіть за смаком і перемішайте.

Крок - 6
07

Тепер перебийте червоний буряк зі спеціями і цибулею з часником. Вийміть в іншу ємність. Сіль і чорний мелений перець додавайте на свій смак. Все перемішайте.

Крок - 7
08

Потім опустіть баклажани в чашу блендера з частиною спецій і цибулі з часником. Подрібніть і перекладіть в окрему ємність. Не забудьте додати сіль і перець мелений.

Крок - 8
09

Останнім буде шпинат. Повторіть з ним такі ж процеси, як і з іншими інгредієнтами. З отриманих різнокольорових, ароматних мас сформуйте круглі котлетки. Викладіть їх на презентаційну тарілку рядами.

Крок - 9
10

У кожній котлетці зробіть невеликий отвір, покладіть в нього зерна граната і прикрасьте листочками кінзи. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сирний суп по французьки - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп по французьки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Грибний соус до стейку - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус до стейку 45 1 2 з 5 - детальніше -
Пиріжки «Ням-ням» - покроковий рецепт, фото 1 Пиріжки «Ням-ням» 125 3 3 з 5 - детальніше -