Пхалі - грузинська друга страва або ще її можна назвати салат. Готують цей салат з подрібнених волоських горіхів, зелені, варених овочів і приправ. Рецептів пхалі багато, але змінюється в них тільки головний продукт - капуста. Пропонуємо приготувати пхалі з баклажан, шпинату і двох видів буряків: червоною і жовтою.
Баклажани промийте під проточною водою. Очистіть шкіру і наріжте на поздовжні тонкі слайси. Нагрійте на плиті сковороду-гриль або скористайтеся електричним грилем. Викладіть нарізані баклажани і обсмажте з двох сторін. Потім зніміть і дайте охолонути.
Червоний і жовтий буряк (жовтий ви можете замінити морквою) вимийте. Покладіть в каструлю, залийте водою і варіть до готовності. Зварений буряк очистіть від шкірки і залиште остигати.
Листя шпинату промийте під проточною водою. Опустіть в киплячу воду приблизно на 30 секунд. Потім вийміть шумівкою і перекладіть в холодну воду з льодом. Остиглий шпинат відкиньте на друшляк, щоб дати стекти зайвій рідині.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть. Цибулю наріжте півкільцями, а часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.
Поставте на плиту сковороду, налийте в неї соняшникову олію і розігрійте. Висипте на розігріте масло нарізану цибулю і часник. Обсмажуйте до прозорості. Потім дайте охолонути.
Тепер необхідно всі овочі перемолоти. Помістіть спочатку жовтий буряк в чашу комбайна або кухонного блендера. Додайте до нього частину всіх приправ і спецій, також підсмажену цибулю з часником. Все перебийте в однорідну масу. Перекладіть в окрему ємність. Посоліть і поперчіть за смаком і перемішайте.
Тепер перебийте червоний буряк зі спеціями і цибулею з часником. Вийміть в іншу ємність. Сіль і чорний мелений перець додавайте на свій смак. Все перемішайте.
Потім опустіть баклажани в чашу блендера з частиною спецій і цибулі з часником. Подрібніть і перекладіть в окрему ємність. Не забудьте додати сіль і перець мелений.
Останнім буде шпинат. Повторіть з ним такі ж процеси, як і з іншими інгредієнтами. З отриманих різнокольорових, ароматних мас сформуйте круглі котлетки. Викладіть їх на презентаційну тарілку рядами.
У кожній котлетці зробіть невеликий отвір, покладіть в нього зерна граната і прикрасьте листочками кінзи. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти