Укр
Рус
Долма Другі страви Вірменська кухня

Грузинська долма

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1682 - переглядів
100 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Грузинська долма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Дізнайтеся, як зробити фаршировані виноградні листи з м'ясом і рисом. Легкий і досить відомий рецепт грузинської долми.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грузинська долма" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири11.8 гр.
  • Вуглеводи11.4 гр.
  • Калорії200 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помістіть свіже виноградне листя (можна використовувати консервовані листки) в великого розміру ємність і залийте окропом. Залиште листя постояти близько 10 хвилин в гарячій воді.

Крок - 1
02

Попередньо вимиту зелень петрушки викладіть на обробну дошку і гострим ножем дрібно наріжте. Так само подрібніть свіжий кріп. Відокремте від гілочок молоде листя м'яти і на обробній дошці якомога дрібніше наріжте,

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння цибулю і натріть її на самій великій тертці або подрібніть за допомогою гострого ножа.

Крок - 3
04

У глибоку миску покладіть готовий яловичий фарш (можна використовувати і баранину). Фарш ви можете купити в будь-якому магазині або на ринку або, як в даному випадку, пропустити невеликі шматки м'яса (можна навіть не один раз) через м'ясорубку або кухонний комбайн.

Крок - 4
05

Додайте в миску до м'яса раніше натерту ріпчасту цибулю і всю нашатковану зелень.

Крок - 5
06

Потім засипте в миску білий рис (зерна попередньо можна не відварювати), рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, полийте оливковою олією, в разі потреби додайте води і ретельно перемішайте вміст миски до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 6
07

Далі викладіть вимочене виноградне листя на обробну дошку, просушіть і видаліть, якщо є корінець. Тепер викладіть по центру кожного листка раніше підготовлену м'ясну начинку.

Крок - 7
08

Загорніть виноградний лист, повністю сховавши начинку в середину так, щоб вийшли однакові, невеликого розміру заготовки для майбутньої долми. Продовжуйте загортати до закінчення всієї начинки і листя.

Крок - 8
09

Далі укладіть підготовлені заготовки в глибоку каструлю, нічого навіть, якщо в два або три ряди. Зверху на них покладіть заздалегідь вимиті і тонко нарізані кільця лимона.

Крок - 9
10

Тепер накрийте заготовки перевернутиою тарілкою (створивши так звану кришку не зовсім за розміром), залийте все водою, щоб повністю покрити вміст каструлі, помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Потім накрийте ємність кришкою, зменшіть вогонь і продовжуйте варити близько 1,5 години.

Крок - 10
11

Після закінчення цього часу зніміть каструлю з плити. Потім викладіть готову грузинську долму на блюдо, полийте оливковою олією і подавайте з часточками лимона до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1 Мідії у вершках під капелюшком 40 2 3 з 5 - детальніше -
Салат з селери - покроковий рецепт, фото 1 Салат з селери 30 2 2 з 5 - детальніше -
Ростбіф з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з телятини 85 3 3 з 5 - детальніше -
Кесаділья по-грецьки - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья по-грецьки 55 2 3 з 5 - детальніше -
?>