Укр
Рус
Мочений фрукт Консервування Швейцарська кухня

Груші в сиропі з корицею (на зиму)

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

865 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Груші в сиропі з корицею (на зиму) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Швейцарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Замочувати

опис

У сезон збору фруктів кожна господиня хоче зберегти ці вітамінні запаси до зими. Ми пропонуємо приготувати смачні і ароматні груші в сиропі, які будуть радувати родину восени і взимку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Груші в сиропі з корицею (на зиму)" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи11.5 гр.
  • Калорії47 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно вимийте і висушіть груші. Очистіть їх від шкірки, розріжте навпіл і акуратно видаліть серцевину і хвостики. У підготовлену каструлю налийте білий і червоний оцет і гарячу воду. Насипте цукор, натріть на дрібній тертці мускатний горіх, додайте дві палички кориці і гвоздику. Отриману суміш перемішайте і поставте на плиту на середній вогонь.

Крок - 1
02

Обережно занурте половинки груш в маринад і варіть близько 10 хвилин. Потім накрийте каструлю кришкою і приберіть груші в прохолодне місце на 12 годин. Зручно починати підготовку ввечері. За ніч груші промаринуються, а вранці можна буде відразу закупорити десерт.

Крок - 2
03

Підготуйте ємності для закупорки. Ретельно вимийте банки і кришки за допомогою дезінфікуючих засобів для посуду, простерилізуйте. До цього питання підходите дуже відповідально, адже в разі неякісної обробки всі ваші праці можуть зійти нанівець. На дно чистої обробленої банки викладіть по два кружечка лимона. Потім по скляних ємностях розподіліть груші і додайте в кожну по половинці палички кориці.

Крок - 3
04

Маринад, в якому варилися груші, поставте на плиту, прокип'ятіть декілька хвилин і залийте ним ємності з фруктами. Щільно закрутіть кришки. Щоб руки не ковзали, скористайтеся сухим рушником.

Крок - 4
05

Простерилізуйте банки в киплячій воді. Для цього використовуйте велику каструлю. На дно покладіть залізну підставку або шматочок тканини, поставте банки і залийте теплою водою на 1-2 см нижче кришки. Прокип'ятіть протягом 10-15 хвилин.

Крок - 5
06

Обережно дістаньте купорку з води і поставте на махровий рушник. Злегка притисніть кришки, щоб переконатися, що в банках не залишилося повітря і кришки закриті максимально щільно. Укутайте груші рушником і залиште до повного охолодження. Смачний вітамінний десерт готовий. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лазанья зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья зі шпинатом 60 6 4 з 5 - детальніше -
Італійський багет - покроковий рецепт, фото 1 Італійський багет 70 1 3 з 5 - детальніше -
Сливовий соус до м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Сливовий соус до м’яса 45 1 2 з 5 - детальніше -
Риба на пару в пароварці - покроковий рецепт, фото 1 Риба на пару в пароварці 50 3 3 з 5 - детальніше -