У сезон збору фруктів кожна господиня хоче зберегти ці вітамінні запаси до зими. Ми пропонуємо приготувати смачні і ароматні груші в сиропі, які будуть радувати родину восени і взимку.
Ретельно вимийте і висушіть груші. Очистіть їх від шкірки, розріжте навпіл і акуратно видаліть серцевину і хвостики. У підготовлену каструлю налийте білий і червоний оцет і гарячу воду. Насипте цукор, натріть на дрібній тертці мускатний горіх, додайте дві палички кориці і гвоздику. Отриману суміш перемішайте і поставте на плиту на середній вогонь.
Обережно занурте половинки груш в маринад і варіть близько 10 хвилин. Потім накрийте каструлю кришкою і приберіть груші в прохолодне місце на 12 годин. Зручно починати підготовку ввечері. За ніч груші промаринуються, а вранці можна буде відразу закупорити десерт.
Підготуйте ємності для закупорки. Ретельно вимийте банки і кришки за допомогою дезінфікуючих засобів для посуду, простерилізуйте. До цього питання підходите дуже відповідально, адже в разі неякісної обробки всі ваші праці можуть зійти нанівець. На дно чистої обробленої банки викладіть по два кружечка лимона. Потім по скляних ємностях розподіліть груші і додайте в кожну по половинці палички кориці.
Маринад, в якому варилися груші, поставте на плиту, прокип'ятіть декілька хвилин і залийте ним ємності з фруктами. Щільно закрутіть кришки. Щоб руки не ковзали, скористайтеся сухим рушником.
Простерилізуйте банки в киплячій воді. Для цього використовуйте велику каструлю. На дно покладіть залізну підставку або шматочок тканини, поставте банки і залийте теплою водою на 1-2 см нижче кришки. Прокип'ятіть протягом 10-15 хвилин.
Обережно дістаньте купорку з води і поставте на махровий рушник. Злегка притисніть кришки, щоб переконатися, що в банках не залишилося повітря і кришки закриті максимально щільно. Укутайте груші рушником і залиште до повного охолодження. Смачний вітамінний десерт готовий. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.
Випадкові рецепти