Укр
Рус
Мочений фрукт Консервування Португальська кухня

Груші у вині

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

831 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Груші у вині - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Португальська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Замочувати

опис

Груші у вині - класичний десерт кухні Франції. У нас цю страву зазвичай називають «п'яна грушка». Десерт простий, але вишуканий. Як правильно готувати і подати грушу в вині, докладно описано в нашому рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Груші у вині" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи21.3 гр.
  • Калорії130 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для відварювання у вині підходять тільки дуже тверді, не цілком стиглі груші. М'які швидко втратять форму, а в правильно приготованому десерті плоди стають ніжними, але не розпадаються. Груші вимийте, просушіть і очистіть від шкірки, але збережіть хвостики. Можна залишити плоди цілими, а можна порізати уздовж на половинки або четвертинки. У нарізаних груш слід видалити серцевину.

Крок - 1
02

Апельсин вимийте і висушіть. Обережно зніміть цедру, намагаючись не захопити білу частину, так як вона буде гірчити.

Крок - 2
03

Складіть груші в каструлю. Додайте апельсинову цедру, корицю і цукор. Влийте червоне вино (або суміш червоного і білого). Рідина повинна повністю покрити груші. Врахуйте це, вибираючи розмір ємності.

Крок - 3
04

Поставте каструлю на плиту, включіть вогонь і доведіть вино до кипіння. Перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Зменшіть нагрів до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і томіть груші на повільному вогні 2-2,5 години (поки не стануть м'якими). Слідкуйте, щоб вино покривало плоди протягом усього часу готування (це важливо!). Час від часу повертайте груші, щоб вони просочувалися сиропом рівномірно.

Крок - 4
05

Готові фрукти перекладіть на тарілки. Подавайте груші в вині, поливши сиропом, в якому вони відварювалися, або доповнивши кульками ванільного морозива. Для більшого ефекту можна розрізати плоди на тонкі часточки і розгорнути віялом. Але і при звичайній подачі приготовані у вині груші виглядають вишукано. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Суп Том ям з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Суп Том ям з томатною пастою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Консервовані помідори смачні - покроковий рецепт, фото 1 Консервовані помідори смачні 60 1 2 з 5 - детальніше -
Домашні коржики - покроковий рецепт, фото 1 Домашні коржики 60 3 2 з 5 - детальніше -