Груші у вині - класичний десерт кухні Франції. У нас цю страву зазвичай називають «п'яна грушка». Десерт простий, але вишуканий. Як правильно готувати і подати грушу в вині, докладно описано в нашому рецепті.
Для відварювання у вині підходять тільки дуже тверді, не цілком стиглі груші. М'які швидко втратять форму, а в правильно приготованому десерті плоди стають ніжними, але не розпадаються. Груші вимийте, просушіть і очистіть від шкірки, але збережіть хвостики. Можна залишити плоди цілими, а можна порізати уздовж на половинки або четвертинки. У нарізаних груш слід видалити серцевину.
Апельсин вимийте і висушіть. Обережно зніміть цедру, намагаючись не захопити білу частину, так як вона буде гірчити.
Складіть груші в каструлю. Додайте апельсинову цедру, корицю і цукор. Влийте червоне вино (або суміш червоного і білого). Рідина повинна повністю покрити груші. Врахуйте це, вибираючи розмір ємності.
Поставте каструлю на плиту, включіть вогонь і доведіть вино до кипіння. Перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Зменшіть нагрів до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і томіть груші на повільному вогні 2-2,5 години (поки не стануть м'якими). Слідкуйте, щоб вино покривало плоди протягом усього часу готування (це важливо!). Час від часу повертайте груші, щоб вони просочувалися сиропом рівномірно.
Готові фрукти перекладіть на тарілки. Подавайте груші в вині, поливши сиропом, в якому вони відварювалися, або доповнивши кульками ванільного морозива. Для більшого ефекту можна розрізати плоди на тонкі часточки і розгорнути віялом. Але і при звичайній подачі приготовані у вині груші виглядають вишукано. Смачного!
Випадкові рецепти