Укр
Рус
Мочений фрукт Консервування Абхазька кухня

Груші, консервовані цілком в сиропі на зиму

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

819 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Груші, консервовані цілком в сиропі на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня, Японська кухня, Швейцарська кухня, Кухня Греції

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Такі груші стануть не тільки повноцінним лакомством, але і відмінним доповненням до різних запіканок, фруктових салатів, пирогів, морозива. А сиропом можна просочувати бісквіти або розводити теплою водою і пити як компот.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Груші, консервовані цілком в сиропі на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи6.8 гр.
  • Калорії28 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть груші в друшляк і ретельно промийте під проточною водою. Уважно огляньте, видаліть зіпсовані або м'які плоди, вони не годяться для консервації.

Крок - 1
02

Розріжте фрукти на чотири частини. За допомогою ножа видаліть серцевину і очистіть від шкірки. Груші можна очистити і укласти цілими або ж нарізати більшими шматочками. Підготуйте банки і кришки для закупорки, ретельно вимийте їх і простерилізуйте.

Крок - 2
03

Якщо ви вирішили консервувати груші шматочками, викладіть їх в чисті банки. Намагайтеся заповнити весь вільний простір. В заповнену доверху банку насипте цукор. Можна використовувати коричневий тростинний цукор. Він додасть готовій страві легку карамельну нотку.

Крок - 3
04

Візьміть сотейник або невелику каструлю, налийте в неї воду і додайте кілька бутонів гвоздики. Не захоплюйтеся з кількістю, так як надлишок цієї спеції може «забити» інші смаки і привести до зайвої терпкості готової страви. Маринад відправте на плиту і закип'ятіть. Накрийте каструлю кришкою і залиште прокипіти ще кілька хвилин, а потім зніміть з плити.

Крок - 4
05

Обережно ополоником наливайте маринад в банку з грошима. Нарізані фрукти повинні повністю зануритися в рідину. Закрутіть кришку.

Крок - 5
06

Візьміть велику і глибоку ємність, в яку помістяться відразу кілька банок для стерилізації. Застеліть дно рушником і поставте в неї банки.

Крок - 6
07

Обережно налийте в каструлю гарячу воду нижче горлечка банки на 1-2 см. Після закипання стерилізуйте 15-20 хвилин. Акуратно дістаньте банки з каструлі і щільно закрутіть кришки. Переверніть закупорку кришками вниз. Можна укутати банки махровим рушником або ковдрою. Після повного охолодження груші приберіть на зберігання в темне і прохолодне місце. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Дієтичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Дієтичний цибулевий суп 45 2 2 з 5 - детальніше -
Солянка грибна з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Солянка грибна з капустою 65 5 4 з 5 - детальніше -
Пхалі зі шпинату - покроковий рецепт, фото 1 Пхалі зі шпинату 40 2 3 з 5 - детальніше -
Халва без сахара - покроковий рецепт, фото 1 Халва без сахара 50 3 3 з 5 - детальніше -