Порадуйте себе, членів своєї сім'ї і гостей незвичайною стравою - груші мочені в шоколаді. Це елегантний, легкий, осінній десерт, що походить з Франції. Він вражає як смаком, так і зовнішнім виглядом. Такі груші готуються легко і швидко, не доставляючи ніяких проблем в приготуванні. Мало інгредієнтів, мало зусиль і смачний десерт створюється в одну мить.
На самому початку необхідно підготувати сироп. Для цього візьміть чисту глибоку каструлю. Налийте в неї потрібну кількість холодної води, всипте цукор, ванільний цукор. Поставте каструлю на плиту на маленький вогонь.
Візьміть лимон, ретельно помийте його. Натріть цедру лимона на дрібну тертку. Киньте цедру в каструлю з сиропом. Все перемішайте ложкою, залиште на вогні, нехай закипає.
Для приготування цього незвичайного десерту самим головним інгредієнтом є груші. Вам необхідно вибрати великі, рівні і щільні плоди. Помийте їх під проточною водою і витріть рушником. Використовуйте мірну ложечку, щоб вирізати основу в нижній частині груші, а потім і серцевину. Ще одне пристосування, за допомогою якого можна видалити серцевину - гострий ніж для чищення овочів. Бажано, щоб поверхня груш була гладкою. Тому очистіть їх від шкірки. Для цього використовуйте маленький гострий ніж або ніж для чищення овочів. Але ні в якому разі не видаляйте черешки. Підріжте грушу внизу, щоб вона могла стояти рівно.
У каструлю з киплячим сиропом дуже акуратно опустіть очищені груші. Варіть їх протягом 15 - 20 хвилин, поки не стануть м'якими.
Поки варяться груші, вам необхідно розтопити шоколад. Це найкраще робити на водяній бані. Для цього візьміть дві каструлі різного діаметру. У каструлю, яка побільше, налийте невелику кількість води і поставте її на маленький вогонь. У каструлю меншого діаметра налийте молоко, і киньте шматочки чорного шоколаду. Помістіть каструлю з шоколадом в каструлю з водою. У міру нагрівання води, буде плавитися шоколад, періодично помішуйте його.
Готові груші витягніть з сиропу і поставте на тарілку. За допомогою ложки рівномірно полийте груші розтопленим шоколадом з усіх боків. Відставте в сторону, щоб охололи. А потім помістіть в холодильник, щоб шоколад застиг остаточно. Подавайте груші мочені в шоколаді на блюдце, прикрасивши гілочками м'яти. Смачного!
Випадкові рецепти