Укр
Рус
Мочений фрукт Консервування Українська кухня

Груші мочені в шоколаді

( 4.8889 4 536 36 оцінок)

3284 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Груші мочені в шоколаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Замочувати

опис

Порадуйте себе, членів своєї сім'ї і гостей незвичайною стравою - груші мочені в шоколаді. Це елегантний, легкий, осінній десерт, що походить з Франції. Він вражає як смаком, так і зовнішнім виглядом. Такі груші готуються легко і швидко, не доставляючи ніяких проблем в приготуванні. Мало інгредієнтів, мало зусиль і смачний десерт створюється в одну мить.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Груші мочені в шоколаді" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи15.1 гр.
  • Калорії84 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На самому початку необхідно підготувати сироп. Для цього візьміть чисту глибоку каструлю. Налийте в неї потрібну кількість холодної води, всипте цукор, ванільний цукор. Поставте каструлю на плиту на маленький вогонь.

Крок - 1
02

Візьміть лимон, ретельно помийте його. Натріть цедру лимона на дрібну тертку. Киньте цедру в каструлю з сиропом. Все перемішайте ложкою, залиште на вогні, нехай закипає.

Крок - 2
03

Для приготування цього незвичайного десерту самим головним інгредієнтом є груші. Вам необхідно вибрати великі, рівні і щільні плоди. Помийте їх під проточною водою і витріть рушником. Використовуйте мірну ложечку, щоб вирізати основу в нижній частині груші, а потім і серцевину. Ще одне пристосування, за допомогою якого можна видалити серцевину - гострий ніж для чищення овочів. Бажано, щоб поверхня груш була гладкою. Тому очистіть їх від шкірки. Для цього використовуйте маленький гострий ніж або ніж для чищення овочів. Але ні в якому разі не видаляйте черешки. Підріжте грушу внизу, щоб вона могла стояти рівно.

Крок - 3
04

У каструлю з киплячим сиропом дуже акуратно опустіть очищені груші. Варіть їх протягом 15 - 20 хвилин, поки не стануть м'якими.

Крок - 4
05

Поки варяться груші, вам необхідно розтопити шоколад. Це найкраще робити на водяній бані. Для цього візьміть дві каструлі різного діаметру. У каструлю, яка побільше, налийте невелику кількість води і поставте її на маленький вогонь. У каструлю меншого діаметра налийте молоко, і киньте шматочки чорного шоколаду. Помістіть каструлю з шоколадом в каструлю з водою. У міру нагрівання води, буде плавитися шоколад, періодично помішуйте його.

Крок - 5
06

Готові груші витягніть з сиропу і поставте на тарілку. За допомогою ложки рівномірно полийте груші розтопленим шоколадом з усіх боків. Відставте в сторону, щоб охололи. А потім помістіть в холодильник, щоб шоколад застиг остаточно. Подавайте груші мочені в шоколаді на блюдце, прикрасивши гілочками м'яти. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гуляш зі свинини із сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш зі свинини із сметаною 60 5 3 з 5 - детальніше -
Флорентійський стейк - покроковий рецепт, фото 1 Флорентійський стейк 45 4 3 з 5 - детальніше -
Пряні курячі гомілки - покроковий рецепт, фото 1 Пряні курячі гомілки 60 4 3 з 5 - детальніше -
Овочевий суп із зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп із зеленню 45 6 3 з 5 - детальніше -
?>