Укр
Рус
Фруктовий суп Перші страви Українська кухня

Грушево-ягідний суп

( 4.8947 4 519 19 оцінок)
2639 - переглядів
30 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Грушево-ягідний суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

У кожній родині готують супи, причому найчастіше ця перша страва вживається регулярно. Звичайно, але одну господиню не здивуєш рецептом звичайного традиційного супу, а ось щось особливе може бути, знають і не всі. Іноді ж хочеться здивувати своїх домочадців чимось неординарним, і ось тут і виникають деякі проблеми. Адже не у всіх же на кухні прям достаток кулінарних книг зі збіркою рецептів, а в будинку є любителі незвичайних гастрономічних поєднань. Тоді спробуйте приготувати грушево-ягідний суп за нашим рецептом. Досить простий, легкий, до того ж, надзвичайно смачний суп відмінно урізноманітнює ваше меню. Давайте відразу позначимо, що назва нашої страви не зовсім відповідає її змісту. Вся справа в тому, що хоч головним інгредієнтом і є груша, крім ягід, до складу такого супу входять такі продукти, як гриби і мигдаль

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грушево-ягідний суп" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи25.9 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Проте, саме гриби надають супу більше ситності та й новизни. І ще що особливе в пропонованій страві, ягоди годжі. Останнім часом ці ягоди дуже часто використовують в кулінарії, так як вони багаті на клітковину. Завдяки корисним речовинам, які містяться в них, краще засвоюється вітамін С, поліпшується робота серця. Крім цього, годжі рекомендують вживати для схуднення. Такі ягоди продаються в сушеному вигляді, при розмочуванні вони розбухають, тому надають відчуття ситості на довгий час. У поєднанні з грушевим пюре ці ягоди додадуть нашому супу особливого кислуватого смаку. З урахуванням того, що наш варіант супу належить до японської кухні, то і груші ми будемо використовувати не зовсім звичайного сорту, а саме ніхоннасі - японська груша. І остання унікальність страви - наш суп не зовсім суп в звичайному його прояві, а більше навіть пюре, але, а смак від цього зовсім не гірше. Перш за все вимиємо добре груші і акуратно зрізаємо верхівку плоду.

Крок - 1
02

Потім акуратно чайною ложкою вибираємо серцевину груші, утворивши поглиблення круглої форми. Після цього в отвір груші викладаємо фініки і шматочки кам'яного цукру.

Крок - 2
03

Ще додаємо ягоди годжі і мигдаль, а на завершення викладаємо очищену і подрібнену м'якоть гриба.

Крок - 3
04

Накриваємо нафаршировану грушу зрізаною частиною плода.

Крок - 4
05

Ставимо на плиту глибоку каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Розміщуємо в каструлю друшляк, на який ставимо мисочку з грушею. Накриваємо каструлю кришкою і готуємо протягом півгодини.

Крок - 5
06

Потім відкриваємо каструлю, знімаємо верх груші, а в середину наливаємо гарячу воду, знову закриваємо і готуємо ще кілька хвилин.

Крок - 6
07

Після цього дістаємо ємність з грушею з каструлі, знімаємо знову верх і акуратно перемішуємо вміст нашого супу. Смачний, ароматний грушево-ягідний суп готовий.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тісто для пиріжків в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для пиріжків в духовці 120 1 3 з 5 - детальніше -
Печиво Макаруни - покроковий рецепт, фото 1 Печиво Макаруни 60 2 3 з 5 - детальніше -
Форшмак одеський - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак одеський 30 4 3 з 5 - детальніше -
Свинина запечена в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Свинина запечена в рукаві 90 4 3 з 5 - детальніше -