Укр
Рус
Мочений фрукт Консервування Грузинська кухня

Груші в сиропі

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

774 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Груші в сиропі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Замочувати

опис

Як можна смачно і красиво витратити пом'яті груші? Приготуйте їх в сиропі. Цей рецепт дуже простий і не займе багато часу, але десерт ви отримаєте просто відмінний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Груші в сиропі" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи26.3 гр.
  • Калорії107 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати груші в сиропі, використовуйте невелику каструлю або сотейник. Відміряйте кількість холодної води, вказану в рецепті, і вилийте її в каструлю.

Крок - 1
02

Візьміть лимон середнього розміру і ретельно помийте його під проточною водою. За допомогою дрібної терки зніміть з лимона цедру. Робити це можна безпосередньо над каструлею. Після того, як натерли цедру, розріжте лимон навпіл. Ретельно видавіть сік з кожної половини прямо в каструлю з водою. Відставте поки її в сторону.

Крок - 2
03

Тепер займіться підготовкою груш. Добре вимийте їх під краном. Візьміть спеціальну ложечку для видалення серцевини з овочів і фруктів. Також можете використовувати ніж для вирізання серцевини або звичайний маленький ніж. Що у вас є в господарстві або чим зручніше користуватися. Видаліть серцевину у всіх грушах.

Крок - 3
04

Тепер необхідно очистити груші від шкірки. Найзручніше це робити за допомогою овочечистки. Або скористайтеся звичайним ножем. Очищені груші помістіть в каструлю з водою і лимонним соком.

Крок - 4
05

Далі вам знадобиться стручок ванілі. Покладіть його на кухонну дошку і гострим кінчиком ножа зробіть розріз уздовж. Зніміть ножем всередині всю м'яку частину ванілі, вона сама ароматна, киньте в воду до груш разом зі стручком. Замість цього можна використовувати ванільний екстракт.

Крок - 5
06

Залишилося тільки додати цукор. Відміряйте потрібну кількість і киньте в каструлю. Поставте на плиту. Коли рідина почне закипати, візьміть тарілку, трохи менше по діаметру і помістіть в каструлю зверху на груші. Таким чином вони повністю зануряться в сироп і будуть рівномірно готуватися.

Крок - 6
07

Варіть на повільному вогні близько 20 - 25 хвилин, в залежності від розміру і твердості груш. Дістаньте тарілку і дайте можливість їм ще трохи поваритися.

Крок - 7
08

Коли груші приготуються, вимкніть вогонь і залиште на деякий час, щоб вони трохи охололи. Після витягніть з каструлі, помістіть в судок і залийте сиропом, в якому вони варилися. Накрийте кришкою і відправте в холодильник, щоб груші гарненько охололи. Перед подачею на стіл можете занурити груші в шоколадну глазур або розтоплений шоколад, прикрасити кулькою морозива. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Картопля з м’ясом по-радянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом по-радянськи 55 3 3 з 5 - детальніше -
Канапе з сиром і оливками - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з сиром і оливками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Паста том ям - покроковий рецепт, фото 1 Паста том ям 60 4 3 з 5 - детальніше -
Червона риба у фользі в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Червона риба у фользі в духовці 60 1 2 з 5 - детальніше -