Як можна смачно і красиво витратити пом'яті груші? Приготуйте їх в сиропі. Цей рецепт дуже простий і не займе багато часу, але десерт ви отримаєте просто відмінний.
Для того, щоб приготувати груші в сиропі, використовуйте невелику каструлю або сотейник. Відміряйте кількість холодної води, вказану в рецепті, і вилийте її в каструлю.
Візьміть лимон середнього розміру і ретельно помийте його під проточною водою. За допомогою дрібної терки зніміть з лимона цедру. Робити це можна безпосередньо над каструлею. Після того, як натерли цедру, розріжте лимон навпіл. Ретельно видавіть сік з кожної половини прямо в каструлю з водою. Відставте поки її в сторону.
Тепер займіться підготовкою груш. Добре вимийте їх під краном. Візьміть спеціальну ложечку для видалення серцевини з овочів і фруктів. Також можете використовувати ніж для вирізання серцевини або звичайний маленький ніж. Що у вас є в господарстві або чим зручніше користуватися. Видаліть серцевину у всіх грушах.
Тепер необхідно очистити груші від шкірки. Найзручніше це робити за допомогою овочечистки. Або скористайтеся звичайним ножем. Очищені груші помістіть в каструлю з водою і лимонним соком.
Далі вам знадобиться стручок ванілі. Покладіть його на кухонну дошку і гострим кінчиком ножа зробіть розріз уздовж. Зніміть ножем всередині всю м'яку частину ванілі, вона сама ароматна, киньте в воду до груш разом зі стручком. Замість цього можна використовувати ванільний екстракт.
Залишилося тільки додати цукор. Відміряйте потрібну кількість і киньте в каструлю. Поставте на плиту. Коли рідина почне закипати, візьміть тарілку, трохи менше по діаметру і помістіть в каструлю зверху на груші. Таким чином вони повністю зануряться в сироп і будуть рівномірно готуватися.
Варіть на повільному вогні близько 20 - 25 хвилин, в залежності від розміру і твердості груш. Дістаньте тарілку і дайте можливість їм ще трохи поваритися.
Коли груші приготуються, вимкніть вогонь і залиште на деякий час, щоб вони трохи охололи. Після витягніть з каструлі, помістіть в судок і залийте сиропом, в якому вони варилися. Накрийте кришкою і відправте в холодильник, щоб груші гарненько охололи. Перед подачею на стіл можете занурити груші в шоколадну глазур або розтоплений шоколад, прикрасити кулькою морозива. Смачного!
Випадкові рецепти