Укр
Рус
thermomix thermomix
Мясо Другі страви Українська кухня

Грудинка

6 хвилинпорцій - 8складність - 3 з 5
Грудинка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Коптити

опис

Легкий рецепт копчення м'яса. Його ніжний і насичений смак вам сподобається обов'язково.

Інгредієнти

  • Грудинка 5 кг.
  • Кетчуп 4 ст.л
  • Оцет яблучний 3 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль 1 1/2 ст.л
  • Часник 3 зуб.

Покроковий рецепт

  1. 01

    В  маринадні й ванній м'ясо грудинки під пресом витримується півдня в холодному місці.

    Крок - 1
  2. 02

    Для маринаду розбавити у воді 4 ст.л. солодкого кетчупу, 3 ст.л. домашнього оцту, 1 ст.л. суміші перців, подрібнений часник і 1,5 ст.л. солі.

    Крок - 2
  3. 03

    Просочену маринадом грудинку просушити і способом гарячого копчення коптити 6 годин при + 80 °. Готову грудинку можна поєднувати з гірчичним або сметанним соусом.

    Крок - 3

Оцінити рецепт