Укр
Рус
Грінки Закуски Російська кухня

Грінки зі шпротами

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

2161 - переглядів
35 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Грінки зі шпротами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Кожну господиню хоча б раз в житті, в момент несподіваного приходу гостей, виручали шпроти. Варто тільки трохи пофантазувати, і ці ароматні копчені рибки стануть відмінним варіантом закуски. А ще шпроти можна застосувати для приготування грінок, до яких відмінно підійдуть і інші додаткові інгредієнти. Отже, давайте не зволікаючи, розглянемо досить нескладний рецепт грінок зі шпротами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грінки зі шпротами" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири18.2 гр.
  • Вуглеводи11.5 гр.
  • Калорії250 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для грінок можна використовувати як чорний хліб, так і батон або багет, а так само французькі булочки. Все залежить від вашого смаку і переваги, але я все ж рекомендую багет. Чомусь мені здається, що він буде набагато краще поєднуватися зі шпротами і часником. Нарізаємо багет порційними шматочками і обсмажуємо в рослинному маслі до рум'яної скоринки.

Крок - 1
02

Можна після смаження викласти на паперову серветку, щоб трохи видалити зайвий жир. Адже шпроти теж в маслі тому щоб уникнути занадто великої кількості жиру, краще з грінок його трохи видалити.

Крок - 2
03

Як ми вже знаємо, нам обов'язково знадобляться шпроти. Для цього відкриваємо консерви, краще вибрати, щоб рибки були не дуже великими. Адже краще шпроти викладати на грінки ціленькими, а не розрізаними. Отже, відкривши шпроти, зливаємо в окрему миску масло з консервів.

Крок - 3
04

Кілька зубчиків часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою ножа, кидаємо в миску з маслом.

Крок - 4
05

Видавлюємо туди ж сік з половини лимона, трохи солимо. Після цього додаємо чорний перець і перець чилі в пластівцях.

Крок - 5
06

Все це добре перемішуємо і викладаємо в цю суміш шпроти. Знову перемішуємо, щоб рибки рівномірно просочилися приготовленим маринадом.

Крок - 6
07

Розрізаємо навпіл авокадо, видаляємо кісточку і за допомогою вилки розминаємо м'якоть цього фрукта.

Крок - 7
08

Тепер беремо цю масу з авокадо і викладаємо на обсмажені грінки, поширюючи по всій поверхні.

Крок - 8
09

Зверху начинки кладемо шпроти з приправами і трохи поливаємо тим же маринадом.

Крок - 9
10

Зелень кінзи нарізаємо і посипаємо готові грінки зі шпротами. Гідна закуска для ваших домочадців готова. Готували швидко і без напряг, а в підсумку вийшло просто смакота. Ці грінки можуть бути як холодною закускою так і гарячою.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Прозорий курячий бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Прозорий курячий бульйон 60 4 2 з 5 - детальніше -
Вареники з квашеною капустою - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з квашеною капустою 85 4 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з салатом і куркою - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з салатом і куркою 45 4 2 з 5 - детальніше -
Цукерки Корівка - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки Корівка 50 3 3 з 5 - детальніше -