Кожну господиню хоча б раз в житті, в момент несподіваного приходу гостей, виручали шпроти. Варто тільки трохи пофантазувати, і ці ароматні копчені рибки стануть відмінним варіантом закуски. А ще шпроти можна застосувати для приготування грінок, до яких відмінно підійдуть і інші додаткові інгредієнти. Отже, давайте не зволікаючи, розглянемо досить нескладний рецепт грінок зі шпротами.
Для грінок можна використовувати як чорний хліб, так і батон або багет, а так само французькі булочки. Все залежить від вашого смаку і переваги, але я все ж рекомендую багет. Чомусь мені здається, що він буде набагато краще поєднуватися зі шпротами і часником. Нарізаємо багет порційними шматочками і обсмажуємо в рослинному маслі до рум'яної скоринки.
Можна після смаження викласти на паперову серветку, щоб трохи видалити зайвий жир. Адже шпроти теж в маслі тому щоб уникнути занадто великої кількості жиру, краще з грінок його трохи видалити.
Як ми вже знаємо, нам обов'язково знадобляться шпроти. Для цього відкриваємо консерви, краще вибрати, щоб рибки були не дуже великими. Адже краще шпроти викладати на грінки ціленькими, а не розрізаними. Отже, відкривши шпроти, зливаємо в окрему миску масло з консервів.
Кілька зубчиків часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою ножа, кидаємо в миску з маслом.
Видавлюємо туди ж сік з половини лимона, трохи солимо. Після цього додаємо чорний перець і перець чилі в пластівцях.
Все це добре перемішуємо і викладаємо в цю суміш шпроти. Знову перемішуємо, щоб рибки рівномірно просочилися приготовленим маринадом.
Розрізаємо навпіл авокадо, видаляємо кісточку і за допомогою вилки розминаємо м'якоть цього фрукта.
Тепер беремо цю масу з авокадо і викладаємо на обсмажені грінки, поширюючи по всій поверхні.
Зверху начинки кладемо шпроти з приправами і трохи поливаємо тим же маринадом.
Зелень кінзи нарізаємо і посипаємо готові грінки зі шпротами. Гідна закуска для ваших домочадців готова. Готували швидко і без напряг, а в підсумку вийшло просто смакота. Ці грінки можуть бути як холодною закускою так і гарячою.
Випадкові рецепти