Така чудова закуска, як грінки з часником, завжди відмінно сприймається за будь-яким столом: будь то святкове застілля, сімейний обід або вечеря, або ж самі звичайні вечірні посиденьки з друзями. Яскравий часниковий смак робить цю страву досить пікантною і оригінальною, досить затребуваною, незважаючи на простоту і невитіюватість в приготуванні. Грінки з часником готують з чорного та білого хліба, додають різні інгредієнти, щоб зробити цю страву ще цікавіше і різноманітніше. Один з рецептів грінок з часником ми підготували спеціально для вас. Така пікантна закуска, як грінки з часником, готується простіше простого. Досить виконати кілька кроків - і ароматна страва на столі.
В даному рецепті пропонуємо вам приготувати грінки з часником з додаванням сиру. За основу рекомендуємо взяти білий хліб для тостів, французький хліб або будь-який інший. Такі грінки ви можете приготувати і з чорного хліба, але смак такої закуски буде зовсім іншим. Отже, почнемо з приготування начинки. Для цього нарізаємо кубиками вершкове масло, відправляємо його в глибоку ємність і залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилося.
Також миємо зелень петрушки і дрібно шаткуємо її. На тертці натираємо твердий сир. Сир вибирайте на свій смак. Тертий сир і подрібнену зелень петрушки теж відправляємо в ємність з маслом.
Далі підготуємо часник. Чистимо його від лушпиння і кожен зубчик розрізаємо на 3-4 частини. Потім застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього нарізаний часник. Поливаємо все це оливковою олією і відправляємо в розігріту духовку запікатися при температурі 170 градусів протягом п'яти хвилин. Цього часу буде досить, щоб часник як слід підрум'янився і став м'якеньким.
Дістаємо деко з духовки, даємо часнику трохи охолонути, а потім дрібно нарізаємо його. Саме такий варіант приготування зробить смак майбутніх грінок особливо пікантним, оригінальним і яскравим. Тепер запечений часник відправляємо до решти інгредієнтів для начинки, додаємо до смаку сіль і мелений чорний перець, а потім гарненько перемішуємо вміст до однорідності звичайною виделкою. В результаті у нас виходить ніжна, м'яка начинка з п'янким часниковим ароматом.
Переходимо до завершального етапу приготування нашої закуски. Ріжемо хліб скибочками. Якщо у вас нарізний хліб - то це завдання можна вважати виконаним, а ви зекономили хвилину часу.
Отже, на кожну скибочку хліба викладаємо нашу часниково-сирну суміш, столової ложки буде достатньо. Рівномірно намазуємо начинку на хліб і викладаємо його на деко. Коли всі бутерброди будуть готові, відправляємо деко в розігріту до 220 градусів духовку і залишаємо там буквально на п'ять хвилин. За цей час сир розплавиться, а хлібець трохи підсушиться.
Готові грінки з часником викладаємо на тарілку - частування готове. Часникові грінки з сирною начинкою виходять дуже красивими, яскравими і апетитними. Вони мають злегка хрустку скоринку, але при цьому залишаються м'якими і ніжними. Такий варіант грінок з часником - це дуже вдалий вибір закуски, яка відмінно виглядає як в гарячому, так і холодному вигляді. Ця страва шалено підходить в якості доповнення до перших страв і самостійної закуски. Використовуйте цей рецепт грінок з часником, щоб подарувати незабутню кулінарну насолоду своїм близьким.
Випадкові рецепти