Укр
Рус
Грінки Закуски Російська кухня

Грінки з часником в духовці

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

2394 - переглядів
25 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Грінки з часником в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Грінки з часником в духовці - це вдалий варіант смачної закуски з мінімального набору продуктів. Часник надає хлібу неймовірного смаку і апетитного аромату. Способів приготування часниковий грінок дуже багато, в будь-якому випадку це швидко і просто. Одним з таких варіантів є приготування в духовці. Скибочки білого хліба, приправлені часником, відмінно підійдуть до пива, а часникові грінки з сирною скоринкою - прекрасне доповнення до перших страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грінки з часником в духовці" (на 100 грам)

  • Білки13.8 гр.
  • Жири27.4 гр.
  • Вуглеводи15.1 гр.
  • Калорії370 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Прийнято готувати грінки з залежалого хліба, який вже починає черствіти. Але для нашого рецепта краще використовувати свіжий м'який хліб, який все одно в духовці приготується як слід. Отже, на обробній дошці нарізаємо хліб або візьмемо вже порційний для тостів.

Крок - 1
02

Тепер в миску або іншу глибоку ємність викладемо вершкове масло. Бажано, щоб воно було м'яким, тому краще заздалегідь його дістати з холодильника і трохи розтопити.

Крок - 2
03

У масло додаємо сушену петрушку і сухий часник. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і розчавлює за допомогою ножа або ж пропускаємо через чеснокодавку. Потім кидаємо його в ємність з маслом.

Крок - 3
04

Сюди ж на дрібній тертці натираємо сир моцарелла, і все ретельно перемішуємо. У нас повинна вийти однорідна пастоподібна маса.

Крок - 4
05

Цією сумішшю ми акуратно намазуємо скибочки хліба досить товстим шаром.

Крок - 5
06

Після цього викладаємо шматочки на деко (не дуже щільно один до одного), який при необхідності можна застелити пергаментним папером.

Крок - 6
07

Зверху посипаємо наші майбутні грінки тертим сиром пармезан (якщо немає, то можна використовувати інший твердий сир), після чого відправляємо в розігріту духовку на кілька хвилин. Через хвилину-дві можна перевірити страву і повернути деко, щоб грінки рівномірно присмажувалися. Ми залишаємо ще на пару хвилин.

Крок - 7
08

За цей час сир повинен розплавитися, а хліб підсушитися і навіть злегка підрум'янитися, а з духовки лунати приємний часниковий аромат. Готові грінки дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути, щоб сир схопився. Грінки з часником, приготовані в духовці, виходять настільки смачними, що їх можна подавати, як самостійну страву, додавши томатний або будь-який інший соус, який вам подобається.    

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чебуреки з шинкою в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки з шинкою в духовці 65 2 3 з 5 - детальніше -
Начинка для млинців з грибів - покроковий рецепт, фото 1 Начинка для млинців з грибів 45 1 3 з 5 - детальніше -
Яблука запечені з курагою - покроковий рецепт, фото 1 Яблука запечені з курагою 25 2 2 з 5 - детальніше -