Грінки з часником і сиром - універсальний варіант гарної закуски, яку можна подавати на святковий стіл, а також смачного швидкого перекусу, який по-швидкому готується і не вимагає особливих зусиль. Невитіювата проста страва виходить пікантною, пряною і оригінальною, тому користується такою популярністю. Грінки з часником і сиром обов'язково привернуть увагу навіть самих примхливих гурманів, адже вони яскраві і апетитні на вигляд і мають неймовірний аромат.
Беремо скибочки французького хліба і намазуємо на них не дуже товстий шар вершкового масла. Занадто тонким його робити не потрібно, але і переборщувати з маслом теж не варто. Після цього посипаємо скибочки хліба сіллю.
Далі ретельно миємо, чистимо від насіння і нутрощів зелений перець чилі, а потім нарізаємо його на тоненькі колечка, якими посипаємо майбутні грінки.
Наступним йде сир моцарелла, який натираємо на дрібній тертці, а потім акуратно викладаємо на хліб.
Після цього чистимо часник від лушпиння і подрібнюємо його за допомогою гострого ножа або пропускаємо через чеснокодавку. Потім також викладаємо його на хліб.
Потім посипаємо пластівцями червоного перцю, а зверху знову притрушуємо натертою моцарелою. Слід зазначити, що ви можете також використовувати будь-які інші спеції, які ви любите.
Тепер викладаємо грінки на розігріту сковорідку, накриваємо кришкою і залишаємо смажитися на невеликому вогні близько 5 хвилин. Цього часу цілком вистачить, щоб знизу хліб підсушився і вийшов хрустким, а зверху добре розплавився сир.
Також грінки з часником і сиром можна приготувати в духовці. Для цього їх потрібно запікати близько 10 хвилин при температурі 180 градусів. Готові грінки залишаємо трохи охолонути, а потім розрізаємо скибочки навпіл по діагоналі і отримуємо кілька трикутних бутерброда, красивих і апетитних на вигляд і з апетитним аромат.
Викладаємо нашу страву на тарілку і подаємо до столу. Дуже добре грінки з сиром і часником поєднуються з різними соусами будь-якого смаку. Ця страва буде добре виглядати і на святковому столі, і під час простого прийому їжі. Пригощайте гостей і насолоджуйтеся самі цією вдалою і простою стравою і поповнюйте своє меню хорошими закусками.
Випадкові рецепти