Апетитні і хрусткі грінки з яйцем і молоком - страва з нашого дитинства. Цей простий рецепт виручить, коли необхідно швидко і без клопоту приготувати ситний перекус.
Для приготування солодких грінок, можна використовувати білий хліб або батон. Щоб отримати ідеально рівні скибочки, краще купувати готовий нарізний продукт. В іншому випадку використовуйте злегка підсушений хліб. Якщо продукт свіжий, потримайте його кілька хвилин в морозильній камері. Хліб не кришиться, і ви з легкістю наріжете його на необхідні скибочки.
Яйця ретельно вимийте під проточною водою з використанням дезінфікуючих засобів. Вбийте їх в глибоку миску. Додайте молоко кімнатної температури, невелику кількість солі і ванільний цукор. Злегка збийте суміш виделкою або вінчиком, до однорідного стану.
Хлібні скибочки занурте в молочно-яєчну суміш і потримайте кілька секунд. Вони повинні гарненько просочитися, але при тім не розмокнути. Викладіть шматочки на блюдо.
Поставте на плиту сковороду. Влийте оливкову або соняшникову оліяю і розігрійте її на середньому вогні. Викладіть в жаровню хліб і обсмажте протягом 1-2 хвилин до утворення золотистої скоринки. Переверніть скибочки, і таким же чином обсмажте з іншого боку. Грінки готуються дуже швидко. Постійно стежте за процесом, щоб хліб не підгорів.
Підсмажений хліб викладіть на блюдо, застелене паперовими рушниками. Це дасть можливість позбавити страву від надлишків олії.
Подавайте грінки гарячими на порціонному блюді. Полийте їх фруктовим або ягідним варенням. Можна додати згущене молоко, мед, кленовий сироп або інші добавки до смаку. Смачного!
Випадкові рецепти