Багато хто знає, що для гарного настрою на весь день дуже важливий смачний, легкий сніданок. Прекрасним варіантом легкого і незвичайно смачного сніданку є грінки з молоком. Способів приготування існує дуже багато, так як ця закуска популярна по всьому світу. Їх можна зробити як солоними, так і солодкими, в залежності від ваших власних уподобань і смаків. У будь-якому варіанті вони стануть прекрасним доповненням до ранкової кави або чаю, а так само какао для дітей.
Для початку в окрему ємність розбиваємо яйця, вливаємо молоко, потім додаємо ванільний екстракт (якщо немає в рідкому вигляді, можна використовувати сухий), засипаємо цукор, сіль і все гарненько збиваємо вінчиком, щоб всі компоненти як слід перемішалися.
Після цього беремо батон або будь-який інший білий хліб. Бажано купувати вже нарізаний, це спростить завдання і заощадить трохи часу на нарізку. Отже, кожну скибочку батона добре умочуємо в приготованій суміші і викладаємо на деко, який краще застелити пергаментним папером.
Потім накриваємо наші грінки харчовою плівкою і відправляємо в холодильник хоча б на кілька хвилин, щоб батон якомога краще просочився.
Після цього потрібно відразу включити духовку, щоб вона розігрівалася, а потім посипаємо кожен шматочок кокосовою стружкою. Якщо ви можете собі дозволити використовувати свіжий кокос - тоді натирайте його на тертку і посипайте їм наші грінки.
Тепер відправляємо деко в духовку на кілька хвилин (приблизно 7-10). За цей час грінки досить запекутся. А ми тим часом займемося приготуванням соусу. Для цього в сотейник наливаємо ананасовий сік і кидаємо коричневий цукор.
Потім ставимо на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, готуємо, поки цукор повністю не розтане, а суміш набуде коричневий відтінок. Після цього додаємо нарізаний кубиками ананас і продовжуємо готувати близько 10 хвилин.
Якщо ми використовуємо консервований ананас, тоді досить і 5 хвилин. Після цього додаємо в сотейник вершкове масло, ром і перемішуємо вміст. Ми залишаємо соус готуватися ще на хвилину і знімаємо з вогню. Тепер дамо йому охолонути.
А тим часом можна помити, очистити і нарізати свіжі фрукти на ваш розсуд. Відмінно поєднуються ківі і полуниця.
Готові грінки красивого жовтого кольору викладаємо на тарілку, поливаємо неймовірно смачним ананасовим соусом і прикрашаємо фруктами і ягодами. Ця страва не залишить байдужою нікого з дорослих, не кажучи вже про дітей, які без ума від красивих і смачних солодощів.
Випадкові рецепти