Хоч скільки приготуй - все одно мало буде. Грінки на сковороді - відмінна ідея для сімейного сніданку, який оцінять всі без винятку.
Грінки, приготовані за даним рецептом, не звичайні, а з сирною начинкою. Тому вони виходять дуже соковиті і ароматні. На багато смачніше всіх відомих грінок без начинки. Тому на самому початку приготування цієї страви займіться підготовкою начинки. Візьміть чисту глибоку миску і відправте в неї сир.
Сир ретельно роздавіть за допомогою вилки. Додайте сіль і мелену паприку. Від головки часнику відокремте необхідну кількість зубчиків, очистіть їх від лушпиння. Натріть часник на дрібній тертці або пропустіть через чеснокодавку. Подрібнений часник відправте в миску з сиром.
Ретельно перемішайте сир, часник, паприку і сіль. Потім додайте густі вершки і знову все ретельно перемішайте. Начинка для грінок готова.
На робочу поверхню або кухонну дошку розкладіть половину від зазначеної в рецепті кількості скибочок хліба. Сирну начинку приблизно розділіть на рівні частини і за допомогою чайної ложки намажте на скибочки. Намазаний хліб накрийте залишеними скибочками.
Дістаньте чисту миску і налийте в неї необхідну кількість молока. В іншу чисту миску розбийте кілька курячих яєць. За допомогою вилки збийте яйця до однорідного стану. Грінки з сирною начинкою спочатку потрібно занурити по обидва боки в молоко, а потім у збиті яйця. Хлібна скоринка повинна добре просочитися обома інгредієнтами.
У чисту і суху сковорідку налийте невелику кількість рослинної олії і поставте на вогонь. Коли олія нагріється, відправте в сковорідку грінки, просочені молочно - яєчною сумішшю. Обсмажте з обох сторін до красивого золотистого кольору.
Щоб грінки були добре просмаженими і м'якими всередині, їх краще обсмажити на сковороді з кришкою. Смачного!
Випадкові рецепти