Всім відомо про те, наскільки приємно поєднується підсмажений хліб c пивом, і не важливо яким - світлим, темним, міцним. У бельгійських шинках завжди подаються з пивом, як закуску, різноманітні види грінок. Можливо ви подумали, що самостійно, в домашній обстановці приготувати їх неможливо або занадто довго доведеться повозитися, можу вас запевнити, що це не так. Грінки до пива можна готувати з різноманітними смаками, але сьогодні ми пропонуємо варіант з сиром.
Смак майбутніх грінок більшою мірою залежить від того, який хліб ми використовуємо. А найкраще взяти цілу буханку, а не нарізну, адже магазинна нарізка не зовсім підходить для майбутніх грінок, із-за того, що шматки хліба занадто тонко нарізані. До речі, можна взяти і зачерствілий хліб, єдина умова, щоб не було цвілі. Хліб кладемо на обробну дошку, нарізаємо скибочками, які ріжемо довгими смужками.
Після цього хліб ріжемо на кубики товщиною не більше 1 см, так як товсті шматочки довго будуть прожарюватися.
Включаємо духовку, щоб вона розігрілася до 175 градусів. Готуємо деко для випічки, накритий силіконовим папером.
Нарізані кубики хліба поміщаємо в глибоку миску і поливаємо розтопленим вершковим маслом. В принципі, можна використовувати і рослинне масло, тільки рафіноване.
Тепер беремо заморожений блакитний сир і натираємо на тертку в миску з скибочками хліба.
За допомогою ложки перемішуємо хліб з маслом і сиром, додаємо ще натертого сиру, знову перемішуємо.
Якщо скибочки хліба ще сухуваті, знову поливаємо невеликою кількістю масла і ще трохи натираємо сиру.
Все добре змішуємо руками і перекладаємо хлібні скибочки з маслом і сиром на деко для випічки. Рівномірно розправляємо їх на деку і ще трохи посипаємо сиром.
Після цього деко відправляємо в духовку і залишаємо для запікання на 15 хвилин. Дістаємо деко, акуратно лопаткою перевертаємо шматочки хліба і ще раз тремо зверху сир.
Повертаємо страву в духовку і випікаємо до коричневої хрусткої скоринки. Ви помітили, що для грінок абсолютно не потрібні ні сіль, ні перець, адже блакитний сир заповнить все, що потрібно.
Готові грінки викладіть в тарілку і дивуйте своїх друзів простою і ситною закускою, приготовленою своїми руками. До грінок за вашим бажанням можна подати вершковий або сметанний соус.
Випадкові рецепти