Укр
Рус
Грінки Закуски Російська кухня

Грінки до пива

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

1988 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Грінки до пива - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Всім відомо про те, наскільки приємно поєднується підсмажений хліб c пивом, і не важливо яким - світлим, темним, міцним. У бельгійських шинках завжди подаються з пивом, як закуску, різноманітні види грінок. Можливо ви подумали, що самостійно, в домашній обстановці приготувати їх неможливо або занадто довго доведеться повозитися, можу вас запевнити, що це не так. Грінки до пива можна готувати з різноманітними смаками, але сьогодні ми пропонуємо варіант з сиром.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грінки до пива" (на 100 грам)

  • Білки6.7 гр.
  • Жири19.7 гр.
  • Вуглеводи34.3 гр.
  • Калорії350 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Смак майбутніх грінок більшою мірою залежить від того, який хліб ми використовуємо. А найкраще взяти цілу буханку, а не нарізну, адже магазинна нарізка не зовсім підходить для майбутніх грінок, із-за того, що шматки хліба занадто тонко нарізані. До речі, можна взяти і зачерствілий хліб, єдина умова, щоб не було цвілі. Хліб кладемо на обробну дошку, нарізаємо скибочками, які ріжемо довгими смужками.

Крок - 1
02

Після цього хліб ріжемо на кубики товщиною не більше 1 см, так як товсті шматочки довго будуть прожарюватися.

Крок - 2
03

Включаємо духовку, щоб вона розігрілася до 175 градусів. Готуємо деко для випічки, накритий силіконовим папером.

Крок - 3
04

Нарізані кубики хліба поміщаємо в глибоку миску і поливаємо розтопленим вершковим маслом. В принципі, можна використовувати і рослинне масло, тільки рафіноване.

Крок - 4
05

Тепер беремо заморожений блакитний сир і натираємо на тертку в миску з скибочками хліба.

Крок - 5
06

За допомогою ложки перемішуємо хліб з маслом і сиром, додаємо ще натертого сиру, знову перемішуємо.

Крок - 6
07

Якщо скибочки хліба ще сухуваті, знову поливаємо невеликою кількістю масла і ще трохи натираємо сиру.

Крок - 7
08

Все добре змішуємо руками і перекладаємо хлібні скибочки з маслом і сиром на деко для випічки. Рівномірно розправляємо їх на деку і ще трохи посипаємо сиром.

Крок - 8
09

Після цього деко відправляємо в духовку і залишаємо для запікання на 15 хвилин. Дістаємо деко, акуратно лопаткою перевертаємо шматочки хліба і ще раз тремо зверху сир.

Крок - 9
10

Повертаємо страву в духовку і випікаємо до коричневої хрусткої скоринки. Ви помітили, що для грінок абсолютно не потрібні ні сіль, ні перець, адже блакитний сир заповнить все, що потрібно.

Крок - 10
11

Готові грінки викладіть в тарілку і дивуйте своїх друзів простою і ситною закускою, приготовленою своїми руками. До грінок за вашим бажанням можна подати вершковий або сметанний соус.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Глазур цукрова - покроковий рецепт, фото 1 Глазур цукрова 35 1 3 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка 65 3 3 з 5 - детальніше -