Грецька мусака - одна з найвідоміших і популярних в світі традиційних грецьких запіканок. Робиться вона з баклажанів з м'ясним фаршем і білим соусом. Пропонуємо рецепт домашньої грецької мусака. Страва вийде соковитою, апетитною і ситною.
Баклажани вимийте і висушіть. Зріжте хвостики і шкірку, розділіть плоди поперек навпіл і наріжте тонкими слайсами.
Надішліть нарізані баклажани в миску, посоліть і влийте воду, щоб вона злегка покривала овочі. Відставте замочені баклажани, щоб з них вийшла гіркота.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте тонкими слайсами в окрему миску.
Злийте з замочених баклажанів воду, а самі шматочки просушіть паперовими рушниками.
Нарізану картоплю посмажте у фритюрі до золотистого. Потім так само приготуйте баклажани.
Ріпчасту цибулю, часник і половину від загальної кількості перцю чилі наріжте невеликими шматочками і підсмажте на антипригарній сковороді з невеликою кількістю рослинного масла.
Коли цибуля стане прозорою, додайте м'ясний фарш. Помішуючи, смажте все разом, поки м'ясо не змінить колір.
Покладіть в фарш томатну пасту і ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.
Половину помідорів наріжте невеликими кубиками і відправте в фарш. Помішуючи, смажте до готовності, а потім перекладіть на тарілку.
Приготуйте білий соус. Поставте на плиту каструлю з молоком. Додайте борошно, сіль, мелений чорний перець і яєчний жовток. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Постійно мішаючи віночком, доведіть суміш до кипіння. Коли вона почне густіти, соус готовий. Вимкніть вогонь і дайте вмісту каструлі трохи охолонути.
У форму для випічки одним шаром викладіть підсмажені скибочки баклажанів і картоплі. Покрийте їх половиною м'ясного фаршу.
Зверху налийте трохи білого соусу і рівномірно розподіліть по поверхні. Поверх соусу викладіть нарізані кружальцями помідори і скибочки зеленого перцю чилі.
Повторіть всі шари, крім помідорів і перцю, ще раз. Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте їм мусаку зверху.
На сир покладіть залишені шматочки баклажанів, картоплі, помідорів і перцю чилі. Надішліть форму з мусакою в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин (до зарум'янювання). Готова грецька мусака повинна настоятися 15-20 хвилин, а потім її можна подавати на стіл. Запіканка дуже соковита і ароматна. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти