Укр
Рус
Мусака Другі страви Кухня Греції

Грецька мусака

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

929 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Грецька мусака - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Грецька мусака - одна з найвідоміших і популярних в світі традиційних грецьких запіканок. Робиться вона з баклажанів з м'ясним фаршем і білим соусом. Пропонуємо рецепт домашньої грецької мусака. Страва вийде соковитою, апетитною і ситною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецька мусака" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи6.9 гр.
  • Калорії126 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажани вимийте і висушіть. Зріжте хвостики і шкірку, розділіть плоди поперек навпіл і наріжте тонкими слайсами.

Крок - 1
02

Надішліть нарізані баклажани в миску, посоліть і влийте воду, щоб вона злегка покривала овочі. Відставте замочені баклажани, щоб з них вийшла гіркота.

Крок - 2
03

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте тонкими слайсами в окрему миску.

Крок - 3
04

Злийте з замочених баклажанів воду, а самі шматочки просушіть паперовими рушниками.

Крок - 4
05

Нарізану картоплю посмажте у фритюрі до золотистого. Потім так само приготуйте баклажани.

Крок - 5
06

Ріпчасту цибулю, часник і половину від загальної кількості перцю чилі наріжте невеликими шматочками і підсмажте на антипригарній сковороді з невеликою кількістю рослинного масла.

Крок - 6
07

Коли цибуля стане прозорою, додайте м'ясний фарш. Помішуючи, смажте все разом, поки м'ясо не змінить колір.

Крок - 7
08

Покладіть в фарш томатну пасту і ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.

Крок - 8
09

Половину помідорів наріжте невеликими кубиками і відправте в фарш. Помішуючи, смажте до готовності, а потім перекладіть на тарілку.

Крок - 9
10

Приготуйте білий соус. Поставте на плиту каструлю з молоком. Додайте борошно, сіль, мелений чорний перець і яєчний жовток. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 10
11

Постійно мішаючи віночком, доведіть суміш до кипіння. Коли вона почне густіти, соус готовий. Вимкніть вогонь і дайте вмісту каструлі трохи охолонути.

Крок - 11
12

У форму для випічки одним шаром викладіть підсмажені скибочки баклажанів і картоплі. Покрийте їх половиною м'ясного фаршу.

Крок - 12
13

Зверху налийте трохи білого соусу і рівномірно розподіліть по поверхні. Поверх соусу викладіть нарізані кружальцями помідори і скибочки зеленого перцю чилі.

Крок - 13
14

Повторіть всі шари, крім помідорів і перцю, ще раз. Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте їм мусаку зверху.

Крок - 14
15

На сир покладіть залишені шматочки баклажанів, картоплі, помідорів і перцю чилі. Надішліть форму з мусакою в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин (до зарум'янювання). Готова грецька мусака повинна настоятися 15-20 хвилин, а потім її можна подавати на стіл. Запіканка дуже соковита і ароматна. Смачного!

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Манник на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Манник на молоці 55 4 3 з 5 - детальніше -
Рулька гарячого копчення - покроковий рецепт, фото 1 Рулька гарячого копчення 120 1 2 з 5 - детальніше -
Локшина з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з фаршем 40 3 3 з 5 - детальніше -
Іспанський омлет - покроковий рецепт, фото 1 Іспанський омлет 35 3 2 з 5 - детальніше -