Укр
Рус
Щи Перші страви Російська кухня

Грибні щі

( 4.6429 4 514 14 оцінок)

2636 - переглядів
70 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Грибні щі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ні для кого не секрет, що гриби - найпрекрасніший компонент будь-якої страви, який надає особливий аромат і, звичайно ж, смак. Гриби використовують в самих різних стравах, і щі в цьому списку не є винятком. Сьогодні пропонуємо вам приготувати разом грибні щі.Ця страва відмінно підійде не тільки для любителів грибів, але й для тих, хто, наприклад, дотримується посту і любить урізноманітнити свій раціон. У будь-якому випадку грибні щі - прекрасний варіант для обіднього столу, тим більше що набір інгредієнтів мінімальний, та й спосіб приготування простіше простого.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибні щі" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії29 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Перш за все виберіть каструлю, в якій будете готувати грибні щі. Наберіть в неї холодну воду і поставте на маленький вогонь.

Крок - 1
02

Поки гріється вода в каструлі, займіться підготовкою овочів. Візьміть моркву, почистіть її від шкірки і сполосніть під проточною водою. На кухонній дошці розріжте її спочатку на дві частини, а потім наріжте кубиками середньої величини.

Крок - 2
03

Звичайно ж не обійтися в цій страві без грибів. Найкраще використовувати білі гриби, з ними щі виходять найсмачніші. Але при їх відсутності можна використовувати будь-які свіжі, заморожені або сушені гриби. Останні додадуть страві неповторний аромат. Найдоступніші гриби в будь-який час року - печериці. Отже, помийте, почистіть гриби і наріжте їх пластинками.

Крок - 3
04

Стебла селери помийте, обсушіть і покладіть на кухонну дошку. Розріжте кожне стебло уздовж на кілька частин, а потім наріжте дрібними кубиками.

Крок - 4
05

Візьміть зелений перець. Можна також використовувати червоний або оранжевого кольору солодкий перець. Помийте, розріжте на дві частини і очистіть від ніжки і насіння. Після цього так само наріжте перець дрібними кубиками.

Крок - 5
06

Помиту під проточною водою зелену цибулю подрібніть на кухонній дошці гострим ножем. Так само поступіть і з помідорами.

Крок - 6
07

Один з головних продуктів в приготуванні щей - білокачанна капуста. Помийте її, розріжте навпіл, видаліть качан і нашаткуйте.

Крок - 7
08

Тепер приступіть до зелені. Кріп з петрушкою сполосніть під проточною водою і промокніть паперовим рушником. На кухонній дошці наріжте дрібно гострим ножем. Не забудьте про часник. Очистіть зубчики від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку.

Крок - 8
09

За бажанням в грибні щі так само можна використовувати пастернак. Він додасть страві своєрідний аромат. Почистіть невеликий корінь, помийте і натріть на тертці для корейської моркви.

Крок - 9
10

Коли вода в каструлі закипить, киньте приправу для супу, сухі трави, сіль, чорний мелений перець. За ними відправте порізану морквину, стебла селери, зелений перець, натертий корінь пастернаку. Все перемішайте ложкою.

Крок - 10
11

Далі в каструлю киньте подрібнені помідори і зелену цибулю, нарізані пластинками гриби, налийте томатний сік. Ну і звичайно ж відправте нашатковану капусту. Все ретельно перемішайте, накрийте кришкою каструлю і залиште варитися на маленькому вогні протягом 30 хвилин.

Крок - 11
12

По закінченню цього періоду, зніміть кришку з каструлі, киньте часник і зелень. Перемішайте і спробуйте щі. При необхідності додатково посоліть і поперчіть. Залиште готуватися ще кілька хвилин. Грибні щі готові. Насипте в тарілку, киньте трохи подрібненої зелені і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -
М’ясний бульйон в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон в мультиварці 90 6 3 з 5 - детальніше -