Грибний суп-пюре з горіхами - ідеальна перша страва для смачного і ситного обіду. У рецепті немає м'ясних продуктів, тому він підійде вегетаріанцям. Вершкову текстуру супу-пюре надають жирні вершки з коров'ячого молока. Якщо хочете зробити страву пісною, використовуйте їх рослинний аналог, наприклад, кокосові вершки або пасту з кешью, і не доповнюйте подачу козячим сиром.
Розігрійте в каструлі оливкову олію. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте невеликими шматочками. Цибулю-порей і стебло селери вимийте, просушіть і теж наріжте шматочками. Надішліть подрібнені овочі в каструлю з розігрітим маслом і смажте до м'якості.
Коли цибуля стане злегка прозорою, додайте нарізані четвертинками печериці та подрібнені шматочками гливи і перемішайте.
Всипте очищені горіхи. Ми використовуємо пекан, але можна взяти волоські горіхи або будь-які інші на ваш розсуд. Помішуючи, смажте інгредієнти на середньому вогні, поки з грибів не випарується волога.
Влийте в страву овочевий бульйон, посоліть, поперчіть, перемішайте і варіть 10 хвилин. Потім вимкніть вогонь і злегка остудіть суп.
Перелийте вміст каструлі в чашу блендера, додайте жирні вершки (мінімум 33%) і перебийте інгредієнти до однорідності. На це піде близько 30 секунд.
Розігрійте в каструлі вершкове масло (якщо готуєте пісний суп-пюре, використовуйте масло рослинне) і обсмажте на ньому нарізані дрібними кубиками печериці.
Коли піде волога і гриби стануть золотистими, влийте вершково-грибне пюре. Помішуючи, варіть все разом на середньому вогні ще 10 хвилин.
Готовий грибний суп-пюре перелийте з каструлі в супницю, прикрасьте подрібненими горіхами і шматочками козячого сиру. Подавайте з грінками і свіжим чебрецем. Суп-пюре з грибів і горіхів виходить дуже ніжним, ароматним і смачним. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти