Укр
Рус
Грибний суп Перші страви Українська кухня

Грибний суп з сушених білих грибів

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1276 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Грибний суп з сушених білих грибів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Злегка густий, надзвичайно грибний і ароматний, з ніжним кремовим післясмаком. Швидкий, простий і казково смачний грибний суп із сушених білих грибів. Якщо ви любите гриби, то можете сказати, що це класика жанру, і вона вам обов'язково сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибний суп з сушених білих грибів" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири3.2 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії49 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Добре вимийте сушені гриби (для грибного супу підійдуть і інші види їстівних сухих грибів) теплою водою. Потім залийте їх водою кімнатної температури на 3-4 години. А якщо ваші гриби дуже сухі, можливо їх краще залишити на ніч.

Крок - 1
02

Після того як вимочите сушені гриби, злийте з них відвар в окрему склянку, який пізніше потрібно буде додати в суп. За рахунок відвару суп придбає насичений грибний смак і аромат.

Крок - 2
03

Також для приготування супу вам знадобитися овочевий бульйон, який ви можете приготувати і будь-яких овочів. Ви також можете використовувати і м'ясний бульйон, тільки враховуйте, що суп вийде жирніше. Ріпчасту цибулю (замість ріпчастої цибулі можете взяти цибулю шалот або і ту і іншу) очистіть від лушпиння. Сполосніть. Наріжте ножем на кубики, бажано дрібні.

Крок - 3
04

Вимочені сушені білі гриби також наріжте, не дуже дрібно, щоб шматочки грибів було видно в супі, або нарізайте, як вам більше подобається. Нарізані гриби перекладіть назад в миску.

Крок - 4
05

Тепер приготуйте засмажку для супу. Розігрійте пательню на середньому вогні. Покладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Потім висипте в сковороду нарізану цибулю. Трохи посоліть і додайте чорного меленого перцю.

Крок - 5
06

Готуйте цибулю, періодично помішуючи, поки вона не стане прозорою. Потім додайте до неї нарізані білі гриби. Помішуючи, готуйте гриби з цибулею приблизно 3-5 хвилин.

Крок - 6
07

Додайте в зажарку пшеничне борошно, щоб суп не був прісним. Ретельно перемішуючи, готуйте її ще протягом 1 хвилини.

Крок - 7
08

Вилийте овочевий бульйон в каструлю. Поставте її на плиту на невеликий вогонь. Надішліть в бульйон засмажку з цибулі і грибів.

Крок - 8
09

Наступним вилийте в каструлю залишений раніше відвар з сушених білих грибів і сметану, вливайте її тонкою цівкою, постійно перемішуючи, щоб вона рівномірно розподілилася по бульйону.

Крок - 9
10

Спробуйте суп. За необхідності додайте сіль і перець. Подавайте суп гарячим з грінками, підсмаженими на вершковому маслі з часником. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шарики сирні - покроковий рецепт, фото 1 Шарики сирні 15 2 2 з 5 - детальніше -
Мімоза з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з картоплею 35 4 3 з 5 - детальніше -
Пиріг "Яблука на снігу" - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг "Яблука на снігу" 90 4 3 з 5 - детальніше -
Торт - покроковий рецепт, фото 1 Торт 80 6 4 з 5 - детальніше -