Злегка густий, надзвичайно грибний і ароматний, з ніжним кремовим післясмаком. Швидкий, простий і казково смачний грибний суп із сушених білих грибів. Якщо ви любите гриби, то можете сказати, що це класика жанру, і вона вам обов'язково сподобається.
Добре вимийте сушені гриби (для грибного супу підійдуть і інші види їстівних сухих грибів) теплою водою. Потім залийте їх водою кімнатної температури на 3-4 години. А якщо ваші гриби дуже сухі, можливо їх краще залишити на ніч.
Після того як вимочите сушені гриби, злийте з них відвар в окрему склянку, який пізніше потрібно буде додати в суп. За рахунок відвару суп придбає насичений грибний смак і аромат.
Також для приготування супу вам знадобитися овочевий бульйон, який ви можете приготувати і будь-яких овочів. Ви також можете використовувати і м'ясний бульйон, тільки враховуйте, що суп вийде жирніше. Ріпчасту цибулю (замість ріпчастої цибулі можете взяти цибулю шалот або і ту і іншу) очистіть від лушпиння. Сполосніть. Наріжте ножем на кубики, бажано дрібні.
Вимочені сушені білі гриби також наріжте, не дуже дрібно, щоб шматочки грибів було видно в супі, або нарізайте, як вам більше подобається. Нарізані гриби перекладіть назад в миску.
Тепер приготуйте засмажку для супу. Розігрійте пательню на середньому вогні. Покладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Потім висипте в сковороду нарізану цибулю. Трохи посоліть і додайте чорного меленого перцю.
Готуйте цибулю, періодично помішуючи, поки вона не стане прозорою. Потім додайте до неї нарізані білі гриби. Помішуючи, готуйте гриби з цибулею приблизно 3-5 хвилин.
Додайте в зажарку пшеничне борошно, щоб суп не був прісним. Ретельно перемішуючи, готуйте її ще протягом 1 хвилини.
Вилийте овочевий бульйон в каструлю. Поставте її на плиту на невеликий вогонь. Надішліть в бульйон засмажку з цибулі і грибів.
Наступним вилийте в каструлю залишений раніше відвар з сушених білих грибів і сметану, вливайте її тонкою цівкою, постійно перемішуючи, щоб вона рівномірно розподілилася по бульйону.
Спробуйте суп. За необхідності додайте сіль і перець. Подавайте суп гарячим з грінками, підсмаженими на вершковому маслі з часником. Смачного.
Випадкові рецепти