Створити чудовий грибний суп з печерицями під силу кожній господині, а знайти усіма улюблені і доступні грибочки реально в будь-якому маркеті або на ринку.
В першу чергу очистіть від шкірки картоплю і на обробній дошці наріжте невеликими кубиками. Також звільніть від шкірки моркву і натріть на самій великій тертці.
Потім помістіть велику каструлю на плиту, налийте в неї воду і закип'ятіть. Покладіть в киплячу воду раніше нарізану картоплю і, зменшивши вогонь, продовжуйте варити овоч приблизно 10-15 хвилин.
А в цей час очистіть від лушпиння червону цибулю (можна використовувати звичайну ріпчасту) і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Потім помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Викладіть в гаряче масло, раніше подрібнену цибулю.
Смажте цибулю, помішуючи, пару хвилин, а потім викладіть ще в сковорідку, раніше натерту моркву і обсмажуйте, періодично помішуючи, до розм'якшення овочів, близько 8 хвилин.
Далі викладіть приготовлену морквяно-цибульну засмажку в каструлю з картоплею, ретельно перемішайте, і залиште вміст варитися на повільному вогні.
Далі займіться практично головним інгредієнтом цієї страви - печерицями. Під проточною водою ретельно помийте гриби і наріжте досить великими шматками. Помістіть глибоку сковорідку на плиту і добре розігрійте. Покладіть в гарячу сковорідку подрібнені шампіньйони і починайте обсмажувати.
Коли побачите, що рідина в сковорідці (що утворилася з печериць) повністю випарувалася, додайте в ємність рослинне масло і продовжуйте обсмажувати, до утворення легкої скоринки на грибах. Потім викладіть обсмажені печериці в каструлю, рясно все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, киньте лавровий лист і продовжуйте варити майбутній суп.
Потім на крупній тертці натріть сир (можна використовувати як твердий, так і м'який вид сиру, головне, щоб він добре розплавлявся в гарячій воді) надішліть його в каструлю до решти інгредієнтів. Ретельно все перемішайте і залиште страву томитися на повільному вогні ще близько 20 хвилин.
Далі розлийте готовий грибний суп з печерицями в глибокі мисочки і подавайте зі свіжим хлібом до обіднього столу.
Випадкові рецепти