Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Російська кухня

Грибний суп пюре з картоплею

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

1704 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Грибний суп пюре з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Зараз дуже популярними стали легкі супи-пюре. Це перетерті або збиті блендером овочеві супи з грибами або м'ясом, може чисто овочеві, з додаванням вершків. Всього за півгодини ми отримуємо ніжну, ароматну і ситну страву, з кремовою текстурою, які так відрізняються від звичних супів. Рецепт грибного супу пюре з картоплею дуже простий, і буде ідеальним варіантом для легкої, смачної вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибний суп пюре з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири5.2 гр.
  • Вуглеводи4.6 гр.
  • Калорії76 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ставимо на маленький вогонь каструлю і наливаємо в неї оливкову олію. Додаємо дрібно нарізану кубиками ріпчасту цибулю. Злегка помішаємо.

Крок - 1
02

Тепер додамо гриби печериці. Ми не дарма беремо саме ці, досить поширені, гриби. Вони мають дуже ніжним смаком і приємним, насиченим грибним ароматом. При цьому безпечні, так як вирощені в теплицях. Гриби треба попередньо ретельно помити, дати стекти воді, і нарізати тоненькими пластинами. Підготовлені печериці висипаємо в каструлю до цибулі.

Крок - 2
03

Не забуваємо посолити гриби. Потім добре все перемішаємо і будемо готувати гриби на маленькому вогні хвилин 5 - 10. Печериці повинні стати злегка м'якими, а цибуля прозорою.

Крок - 3
04

Очистимо і крупно поріжемо часник. Додамо до грибів і перемішаємо, щоб вони краще увібрали аромат часнику.

Крок - 4
05

Попередньо очищену картоплю, ріжемо невеликими шматочками і додаємо в каструлю до наших грибів. Перемішаємо.

Крок - 5
06

Цівкою вливаємо вершки. Все ще раз добре перемішаємо. У тій же склянці, в якій були вершки, наливаємо воду (так ми вимиємо залишки вершків). Виливаємо в каструлю до наших грибів з овочами, перемішаємо. Зі спецій скористаємося чорним, меленим перцем. Додамо його в наш суп і перемішаємо. На маленькому вогні, щоб не вирував, будемо варити суп до готовності.

Крок - 6
07

Коли суп звариться, акуратно опустимо в нього погружний блендер або міксер і зібємо його до однорідної маси. Блендер ставимо на низькі обороти, так ви виключіте можливі опіки від гарячих бризок. Суп повинен вийти без грудочок, з ніжною, однорідною текстурою.

Крок - 7
08

Грибний суп пюре з картоплею готовий. Розливаємо в порційні тарілки і прикрашаємо листочками зелені петрушки. До грибного супу-пюре будуть хороші грінки з сиром. Залишилося покликати рідних і вручити їм ложки. Апетитний, ароматний і такий смачний суп-пюре, насолоджуйтеся!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1 Класичний картопляний салат 50 5 3 з 5 - детальніше -
Банановий кекс - покроковий рецепт, фото 1 Банановий кекс 80 4 3 з 5 - детальніше -
Слойка завитушка - покроковий рецепт, фото 1 Слойка завитушка 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -
Домашній суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Домашній суп з фрикадельками 35 2 2 з 5 - детальніше -
Гуляш зі свинини із сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш зі свинини із сметаною 60 5 3 з 5 - детальніше -
Пончики на сухих дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Пончики на сухих дріжджах 75 4 3 з 5 - детальніше -