Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Російська кухня

Грибний суп пюре з картоплею

( 4.9167 4 512 12 оцінок)
1455 - переглядів
50 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Грибний суп пюре з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Зараз дуже популярними стали легкі супи-пюре. Це перетерті або збиті блендером овочеві супи з грибами або м'ясом, може чисто овочеві, з додаванням вершків. Всього за півгодини ми отримуємо ніжну, ароматну і ситну страву, з кремовою текстурою, які так відрізняються від звичних супів. Рецепт грибного супу пюре з картоплею дуже простий, і буде ідеальним варіантом для легкої, смачної вечері.

Інгредієнти

  • Печериці 700 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Вершки 20 % 250 г.
  • Вода 3 скл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ставимо на маленький вогонь каструлю і наливаємо в неї оливкову олію. Додаємо дрібно нарізану кубиками ріпчасту цибулю. Злегка помішаємо.

Крок - 1
02

Тепер додамо гриби печериці. Ми не дарма беремо саме ці, досить поширені, гриби. Вони мають дуже ніжним смаком і приємним, насиченим грибним ароматом. При цьому безпечні, так як вирощені в теплицях. Гриби треба попередньо ретельно помити, дати стекти воді, і нарізати тоненькими пластинами. Підготовлені печериці висипаємо в каструлю до цибулі.

Крок - 2
03

Не забуваємо посолити гриби. Потім добре все перемішаємо і будемо готувати гриби на маленькому вогні хвилин 5 - 10. Печериці повинні стати злегка м'якими, а цибуля прозорою.

Крок - 3
04

Очистимо і крупно поріжемо часник. Додамо до грибів і перемішаємо, щоб вони краще увібрали аромат часнику.

Крок - 4
05

Попередньо очищену картоплю, ріжемо невеликими шматочками і додаємо в каструлю до наших грибів. Перемішаємо.

Крок - 5
06

Цівкою вливаємо вершки. Все ще раз добре перемішаємо. У тій же склянці, в якій були вершки, наливаємо воду (так ми вимиємо залишки вершків). Виливаємо в каструлю до наших грибів з овочами, перемішаємо. Зі спецій скористаємося чорним, меленим перцем. Додамо його в наш суп і перемішаємо. На маленькому вогні, щоб не вирував, будемо варити суп до готовності.

Крок - 6
07

Коли суп звариться, акуратно опустимо в нього погружний блендер або міксер і зібємо його до однорідної маси. Блендер ставимо на низькі обороти, так ви виключіте можливі опіки від гарячих бризок. Суп повинен вийти без грудочок, з ніжною, однорідною текстурою.

Крок - 7
08

Грибний суп пюре з картоплею готовий. Розливаємо в порційні тарілки і прикрашаємо листочками зелені петрушки. До грибного супу-пюре будуть хороші грінки з сиром. Залишилося покликати рідних і вручити їм ложки. Апетитний, ароматний і такий смачний суп-пюре, насолоджуйтеся!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп пюре из белых грибов - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре из белых грибов 50 6 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре из фасоли - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре из фасоли 60 5 3 з 5 - детальніше -
Суп – пюре в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Суп – пюре в мультиварке 50 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Борщ с курицей в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Борщ с курицей в мультиварке 65 5 2 з 5 - детальніше -
Закуска из лаваша с семгой - покроковий рецепт, фото 1 Закуска из лаваша с семгой 45 4 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб на сковороде - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на сковороде 60 6 4 з 5 - детальніше -