Грибний суп - це ароматна і зовсім не складна в приготуванні перша страва, яка актуальна і затребувана завжди. У нього насичений смак, а головне безліч варіацій приготування. Грибний суп готують з додаванням м'яса або ж пісний, з використанням різних круп або ж просто овочів. Експериментуйте і насолоджуйтеся результатами.
Для початку займіться грибами. У цьому рецепті можна використовувати будь-які їстівні гриби, але ми зупинилися на найдоступніших шампиньонах. Отже, гриби ретельно помийте проточною водою і на обробній дошці наріжте великими шматочками.
Помістіть невелику сковороду на плиту, укладіть в неї подрібнені шампіньйони і починайте обсмажувати на сильному вогні. Коли вся рідина з грибів в сковороді випарується, залийте до грибів рослинне масло, зменшіть трохи вогонь і продовжуйте смажити, періодично помішуючи, до появи легкої скоринки на печерицях. Приберіть сковороду з вогню і відставте на час.
А самі очистіть від шкірки картоплю і на кухонній дошці наріжте невеликими кубиками. Помістіть глибоку каструлю з водою на плиту, укладіть в неї подрібнену картоплю і доведіть до кипіння.
Тим часом очистіть від лушпиння ріпчасту або червону цибулю і дрібно її нашаткуйте. Потім звільніть від шкірки моркву і натріть на самій великій тертці або ж наріжте теж невеликими квадратами.
Присмажені печериці відправте в каструлю до кипівшої картоплі, а в цю ж сковорідку налийте олію і покладіть раніше подрібнені цибулю з морквою. Обсмажуйте овочі на середньому вогні, постійно помішуючи, до легкого їх розм'якшення, близько 5 хвилин, а потім відразу відправте в киплячий суп.
Далі на дрібній тертці натріть плавлений сирок і повільно закиньте в каструлю, постійно помішуючи, щоб сирний продукт правильно розчинився і створив певну густоту в страві. На цьому етапі рясно посоліть вміст каструлі і приперчіть чорним меленим перцем.
Накрийте киплячий суп кришкою, зменшіть до мінімуму вогонь і залиште томитися приблизно на 15 хвилин. Далі відкрийте кришку, засипте в каструлю заздалегідь вимитий і нашаткований кріп, перемішайте і прокип'ятіть ще деякий час.
Розлийте готовий грибний суп в супниці і швидше подавайте рідним і близьким до обіднього столу.
Випадкові рецепти