Грибний соус з вершками з ніжними шматочками грибів, трохи приправлений часником, цибулею і зеленню, досить ніжний, ситний і ароматний. Приготувати цей соус можна за лічені хвилини, а результат вас підкорить.
Отже, помістіть неглибокий сотейник або сковорідку на плиту, укладіть в ємність шматочок вершкового масла і додайте оливкову чи рослинну олію. Потім на середньому вогні розігрійте сотейник, до повного нагрівання масел (воно повинно кипіти).
Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю в сотейник з киплячим маслом і обсмажуйте, постійно мішаючи, до невеликого розм'якшення овоча.
Потім очистіть від лушпиння часник і дрібно його нашаткуйте. Можна подрібнити часник за допомогою чеснокодавкі. Надішліть нашаткований часник в сковорідку до цибулі і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько хвилини, до появи насиченого аромату.
Далі помийте проточною водою печериці, добре просушіть, а потім на обробній дошці наріжте їх невеликими шматочками, разом з ніжками.
Надішліть нарізані печериці в сотейник до решти продуктів і обсмажуйте, помішуючи, близько 10 хвилин. Приправте вміст сухим чебрецем і продовжуйте смажити помішуючи.
Потім залийте в сотейник сухе вино (можна використовувати і червоне і біле), засипте небагато борошна і обсмажуйте, періодично перемішуючи, до легкого загустіння вмісту.
Далі посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, залийте попередньо підготовленим бульйоном, перемішайте і томіть близько 5 хвилин. Потім посипте вміст сотейника подрібненим бульйонним кубиком, перемішайте, накрийте кришкою і залиште страву томитися приблизно на 10 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу залийте в сотейник високої жирності вершки і, ретельно перемішавши, продовжуйте томити вміст ще близько 12 хвилин. Далі посипте вміст подрібненою свіжою петрушкою, сухим чебрецем, перемішайте, готуйте ще близько хвилини і зніміть ємність з вогню.
Готовий грибний соус з вершками розлийте в глибокі тарілки і подавайте до столу з часниковими грінками або чіпсами.
Випадкові рецепти