Укр
Рус
Грибний Соуси Італійська кухня

Грибний соус з вершками

( 4.8333 4 56 6 оцінок)
595 - переглядів
45 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Грибний соус з вершками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Грибний соус з вершками з ніжними шматочками грибів, трохи приправлений часником, цибулею і зеленню, досить ніжний, ситний і ароматний. Приготувати цей соус можна за лічені хвилини, а результат вас підкорить.

Інгредієнти

  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Вершки 20 % 1 скл.
  • Бульйонні кубики 2 шт.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Бульйон 4 скл.
  • Борошно 6 ст.л
  • Вино біле сухе 1/2 скл.
  • Чебрець 4 ч.л
  • Печериці мариновані 750 г.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 2 шт.
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Вершкове масло 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, помістіть неглибокий сотейник або сковорідку на плиту, укладіть в ємність шматочок вершкового масла і додайте оливкову чи рослинну олію. Потім на середньому вогні розігрійте сотейник, до повного нагрівання масел (воно повинно кипіти).

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю в сотейник з киплячим маслом і обсмажуйте, постійно мішаючи, до невеликого розм'якшення овоча.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння часник і дрібно його нашаткуйте. Можна подрібнити часник за допомогою чеснокодавкі. Надішліть нашаткований часник в сковорідку до цибулі і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько хвилини, до появи насиченого аромату.

Крок - 3
04

Далі помийте проточною водою печериці, добре просушіть, а потім на обробній дошці наріжте їх невеликими шматочками, разом з ніжками.

Крок - 4
05

Надішліть нарізані печериці в сотейник до решти продуктів і обсмажуйте, помішуючи, близько 10 хвилин. Приправте вміст сухим чебрецем і продовжуйте смажити помішуючи.

Крок - 5
06

Потім залийте в сотейник сухе вино (можна використовувати і червоне і біле), засипте небагато борошна і обсмажуйте, періодично перемішуючи, до легкого загустіння вмісту.

Крок - 6
07

Далі посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, залийте попередньо підготовленим бульйоном, перемішайте і томіть близько 5 хвилин. Потім посипте вміст сотейника подрібненим бульйонним кубиком, перемішайте, накрийте кришкою і залиште страву томитися приблизно на 10 хвилин.

Крок - 7
08

Після закінчення зазначеного часу залийте в сотейник високої жирності вершки і, ретельно перемішавши, продовжуйте томити вміст ще близько 12 хвилин. Далі посипте вміст подрібненою свіжою петрушкою, сухим чебрецем, перемішайте, готуйте ще близько хвилини і зніміть ємність з вогню.

Крок - 8
09

Готовий грибний соус з вершками розлийте в глибокі тарілки і подавайте до столу з часниковими грінками або чіпсами.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Заварное тесто - покроковий рецепт, фото 1 Заварное тесто 30 1 2 з 5 - детальніше -
Тефтели из индейки - покроковий рецепт, фото 1 Тефтели из индейки 35 5 3 з 5 - детальніше -
Запеченная скумбрия с лимоном - покроковий рецепт, фото 1 Запеченная скумбрия с лимоном 50 2 3 з 5 - детальніше -
Фруктовая пастила - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовая пастила 50 3 3 з 5 - детальніше -