Дуже багато хто не уявляє вживання багатьох страв без додавання різноманітних соусів. Вони бувають різні, про це відомо всім, все залежить від смаків і уподобань. Дуже часто в складі соусу використовуються гриби, і цей інгредієнт надає продукту особливу родзинку і пікантності. Якщо соус приготований правильно, та до того ж, відповідно підібраний, він обов'язково по-особливому розкриє смак будь-якої страви з м'яса, птиці або риби. Для цього зовсім не обов'язково використовувати магазинний варіант, краще спробувати приготувати самостійно. Пропоную спробувати грибний соус з печериць, який готувати швидко, легко і просто, а його ніжний вершковий смак відмінно доповнює основні страви.
Якщо ви ще не пробували готувати шампіньйони з вершками, то ви дуже багато втратили в кулінарії. Готуються вони дуже швидко, та й нескладно. Ось саме тому, щоб урізноманітнити свій сімейний стіл, зовсім не обов'язково готувати якусь екзотику, досить приготувати доповнення до гарніру у вигляді грибного соусу. Звичайно, ми звикли під соусом мати на увазі однорідну масу по консистенції нагадуючу рідку сметану. У нашому варіанті це трошки інше, так як наш соус зовсім з іншою текстурою, завдяки грибам і цибулі. Перш ніж приступити до процесу готування, займемося підготовкою інгредієнтів. Очистимо гриби печериці, гарненько промиємо і, обсушимо, наріжемо тонкими пластинками.
Відокремлюємо зубок часнику, придавлюємо ножем і знімаємо лушпиння. Теж ріжемо тонкими часточками.
Чистимо від лушпиння цибулину середнього розміру, шаткуємо пір'ям.
Ставимо на плиту глибоку сковорідку і наливаємо оливкову олію. Туди ж кидаємо шматочок вершкового масла і розігріваємо.
Викладаємо на сковорідку нашатковану цибулю, солимо і перчимо свіжим змеленим перцем.
Пассируємо цибулю до м'якості і кидаємо в сковороду подрібнений часник.
Відразу ж викладаємо до овочів нарізані печериці та, перемішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажуємо до готовності грибів.
Тепер заливаємо вміст сковороди вершками і додаємо нашатковану зелень цибулі вердон. Всі інгредієнти добре перемішуємо і готуємо на слабкому вогні протягом 5 хвилин, стежачи, щоб страва не підгоріла.
Після цього знімаємо сковорідку з плити і все, грибний соус з шампіньйонів готовий. Такий соус може послужити відмінною добавкою до картоплі, макаронів або м'ясних страв. А ще він сміливо може виступити в ролі самостійного блюда. Ніжний грибний аромат, зі смаком вершків не залишить байдужим жодного з ваших їдців так, що говорити, він легко зачарує будь-якого гурмана.
Випадкові рецепти