Укр
Рус
Грибний Соуси Італійська кухня

Грибний соус з шампіньйонів

( 5.0000 5 55 5 оцінок)
1227 - переглядів
40 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Грибний соус з шампіньйонів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Дуже багато хто не уявляє вживання багатьох страв без додавання різноманітних соусів. Вони бувають різні, про це відомо всім, все залежить від смаків і уподобань. Дуже часто в складі соусу використовуються гриби, і цей інгредієнт надає продукту особливу родзинку і пікантності. Якщо соус приготований правильно, та до того ж, відповідно підібраний, він обов'язково по-особливому розкриє смак будь-якої страви з м'яса, птиці або риби. Для цього зовсім не обов'язково використовувати магазинний варіант, краще спробувати приготувати самостійно. Пропоную спробувати грибний соус з печериць, який готувати швидко, легко і просто, а його ніжний вершковий смак відмінно доповнює основні страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибний соус з шампіньйонів" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири14.8 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ви ще не пробували готувати шампіньйони з вершками, то ви дуже багато втратили в кулінарії. Готуються вони дуже швидко, та й нескладно. Ось саме тому, щоб урізноманітнити свій сімейний стіл, зовсім не обов'язково готувати якусь екзотику, досить приготувати доповнення до гарніру у вигляді грибного соусу. Звичайно, ми звикли під соусом мати на увазі однорідну масу по консистенції нагадуючу рідку сметану. У нашому варіанті це трошки інше, так як наш соус зовсім з іншою текстурою, завдяки грибам і цибулі. Перш ніж приступити до процесу готування, займемося підготовкою інгредієнтів. Очистимо гриби печериці, гарненько промиємо і, обсушимо, наріжемо тонкими пластинками.

Крок - 1
02

Відокремлюємо зубок часнику, придавлюємо ножем і знімаємо лушпиння. Теж ріжемо тонкими часточками.

Крок - 2
03

Чистимо від лушпиння цибулину середнього розміру, шаткуємо пір'ям.

Крок - 3
04

Ставимо на плиту глибоку сковорідку і наливаємо оливкову олію. Туди ж кидаємо шматочок вершкового масла і розігріваємо.

Крок - 4
05

Викладаємо на сковорідку нашатковану цибулю, солимо і перчимо свіжим змеленим перцем.

Крок - 5
06

Пассируємо цибулю до м'якості і кидаємо в сковороду подрібнений часник.

Крок - 6
07

Відразу ж викладаємо до овочів нарізані печериці та, перемішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажуємо до готовності грибів.

Крок - 7
08

Тепер заливаємо вміст сковороди вершками і додаємо нашатковану зелень цибулі вердон. Всі інгредієнти добре перемішуємо і готуємо на слабкому вогні протягом 5 хвилин, стежачи, щоб страва не підгоріла.

Крок - 8
09

Після цього знімаємо сковорідку з плити і все, грибний соус з шампіньйонів готовий. Такий соус може послужити відмінною добавкою до картоплі, макаронів або м'ясних страв. А ще він сміливо може виступити в ролі самостійного блюда. Ніжний грибний аромат, зі смаком вершків не залишить байдужим жодного з ваших їдців так, що говорити, він легко зачарує будь-якого гурмана.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Трухлявий пень - покроковий рецепт, фото 1 Торт Трухлявий пень 60 7 3 з 5 - детальніше -
Італійський сабайон - покроковий рецепт, фото 1 Італійський сабайон 50 3 3 з 5 - детальніше -
Ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка 50 3 3 з 5 - детальніше -