Укр
Рус
Грибний Соуси Румунська кухня

Грибний соус з лісових грибів

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

832 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Грибний соус з лісових грибів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Сезон для грибів завжди занадто короткий, тому, якщо у вас є можливість, постарайтеся не упустити можливість приготувати що-небудь з цих лісових скарбів на власній кухні. Ми хочемо вам розповісти, як зробити смачний грибний соус з лісових грибів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибний соус з лісових грибів" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири10.9 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії130 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головним інгредієнтом соусу є лісові гриби. Для приготування цього соусу можете взяти такі: білі гриби, підосичники, боровики або лисички. Ретельно вимийте гриби від піску, листя та інших забруднень. Для соусу можете використовувати і капелюшки і ніжки.

Крок - 1
02

Поставте на плиту сковороду. Встановіть середню температуру. Налийте в сковорідку оливкову олію і покладіть половину вершкового масла кімнатної температури.

Крок - 2
03

Поки нагрівається сковорода і топиться вершкове масло, займіться цибулею. Виберіть цибулину середнього розміру. Очистіть її від лушпиння, сполосніть. Розріжте на дві частини і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 3
04

Нарізану цибулю перекладіть на розігріту сковороду з розтопленим маслом. Перемішайте лопаткою і смажте на повільному вогні, поки цибуля не стане золотистою.

Крок - 4
05

Тим часом наріжте лісові гриби. Відірвіть капелюшки від ніжок і наріжте їх тонкими слайсами, а ніжки - кружечками. Перекладіть нарізані гриби в сковороду до підсмаженої ріпчастої цибулі. Додайте другу половину масла і обсмажте гриби на сильному вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи, щоб з них швидко вийшов сік.

Крок - 5
06

Через 5 хвилин залийте гриби вершками жирністю не менше 30%. Додавайте потихеньку, постійно помішуючи, доведіть і масу до кипіння. Приправте соус чорним меленим перцем і сіллю на свій смак. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не загусне.

Крок - 6
07

Залишилося додати петрушку. Сполосніть її під холодною водою. Добре струсіть або промокніть паперовим рушником. Дрібно наріжте зелень петрушки або ж відірвіть листя і додайте її до соусу вже в кінці приготування.

Крок - 7
08

Перемішайте всі інгредієнти соусу. Спробуйте на смак і по потребі додайте сіль і перець. Подавайте грибний соус з лісових грибів до гарнірів, м'ясних страв або додавайте до запіканок. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Козел в городі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Козел в городі 30 6 2 з 5 - детальніше -
Різотто з куркою і чорізо - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з куркою і чорізо 50 4 3 з 5 - детальніше -
Лечо на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Лечо на зиму 60 1 2 з 5 - детальніше -
Печінка теляча по-бразильськи - покроковий рецепт, фото 1 Печінка теляча по-бразильськи 25 3 2 з 5 - детальніше -