Сезон для грибів завжди занадто короткий, тому, якщо у вас є можливість, постарайтеся не упустити можливість приготувати що-небудь з цих лісових скарбів на власній кухні. Ми хочемо вам розповісти, як зробити смачний грибний соус з лісових грибів.
Головним інгредієнтом соусу є лісові гриби. Для приготування цього соусу можете взяти такі: білі гриби, підосичники, боровики або лисички. Ретельно вимийте гриби від піску, листя та інших забруднень. Для соусу можете використовувати і капелюшки і ніжки.
Поставте на плиту сковороду. Встановіть середню температуру. Налийте в сковорідку оливкову олію і покладіть половину вершкового масла кімнатної температури.
Поки нагрівається сковорода і топиться вершкове масло, займіться цибулею. Виберіть цибулину середнього розміру. Очистіть її від лушпиння, сполосніть. Розріжте на дві частини і наріжте тонкими півкільцями.
Нарізану цибулю перекладіть на розігріту сковороду з розтопленим маслом. Перемішайте лопаткою і смажте на повільному вогні, поки цибуля не стане золотистою.
Тим часом наріжте лісові гриби. Відірвіть капелюшки від ніжок і наріжте їх тонкими слайсами, а ніжки - кружечками. Перекладіть нарізані гриби в сковороду до підсмаженої ріпчастої цибулі. Додайте другу половину масла і обсмажте гриби на сильному вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи, щоб з них швидко вийшов сік.
Через 5 хвилин залийте гриби вершками жирністю не менше 30%. Додавайте потихеньку, постійно помішуючи, доведіть і масу до кипіння. Приправте соус чорним меленим перцем і сіллю на свій смак. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не загусне.
Залишилося додати петрушку. Сполосніть її під холодною водою. Добре струсіть або промокніть паперовим рушником. Дрібно наріжте зелень петрушки або ж відірвіть листя і додайте її до соусу вже в кінці приготування.
Перемішайте всі інгредієнти соусу. Спробуйте на смак і по потребі додайте сіль і перець. Подавайте грибний соус з лісових грибів до гарнірів, м'ясних страв або додавайте до запіканок. Смачного.
Випадкові рецепти