Укр
Рус
Грибний Соуси Італійська кухня

Грибний соус до стейку

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

701 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Грибний соус до стейку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ви захочете укласти цей вершковий грибний соус на все! Від стейка до курки, від свинини до жаркого, омлету і печеної картоплі - ви обмежені тільки своєю уявою. Це розкішний, але простий соус, який ви будете готувати знову і знову.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибний соус до стейку" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири14.3 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії171 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Залийте рослинне масло і розтопіть вершкове масло в сковороді на середньому вогні.

Крок - 1
02

Потім додайте в гарячу олію попередньо вимиті, обсушені і дрібно нарізані гриби (краще використовувати в цьому рецепті шампіньйони) і обсмажуйте, до появи золотистого кольору на продукті - це займає від 4 до 5 хвилин. Не треба постійно помішувати вміст сковороди.

Крок - 2
03

Далі додайте в сковорідку заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, щіпку солі і трохи чорного меленого перцю. Варіть вміст, помішуючи, поки часник не стане золотистим (приблизно 1 хвилина).

Крок - 3
04

Далі залийте в сковороду біле вино (воно буде шипіти) добре все перемішайте, зскрібаючи з дна сковороди і томіть, протягом 1 хвилини або поки не випарується вся рідина.

Крок - 4
05

Потім додайте в сковороду заздалегідь приготовлений бульйон, високої жирності і густі вершки, ретельно все перемішайте і готуйте близько 2 хвилин.

Крок - 5
06

Далі натріть на самій дрібній тертці сир пармезан, а потім і його відправте в сковорідку до решти інгредієнтів. Розмішайте все ретельно, потім зменшіть вогонь до середнього, щоб соус не сильно кипів, і продовжуйте томити вміст, до легкого загустіння.

Крок - 6
07

Час від часу помішуйте майбутній соус і стежте, щоб рідина не википіла, і соус залишив поза густу консистенцію. Це не повинно бути дуже густа, але і не сильно рідкеа страва (близько 2-3 хвилин).

Крок - 7
08

Тепер засипте в сковороду подрібнений чебрець, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, перемішайте і зніміть ємність з вогню.

Крок - 8
09

Подавайте готовий грибний соус, полив на стейк. Можна так само перемішати соус з макаронами, залити в печену картоплю, подавати з ростбіфом, куркою або свининою. У будь-який подачі - це смачно і ситно.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка з річкової риби - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з річкової риби 60 5 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з квасолі 60 5 3 з 5 - детальніше -
Суфле з яєць - покроковий рецепт, фото 1 Суфле з яєць 50 4 3 з 5 - детальніше -
Самса з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Самса з лаваша 75 3 3 з 5 - детальніше -