Ви захочете укласти цей вершковий грибний соус на все! Від стейка до курки, від свинини до жаркого, омлету і печеної картоплі - ви обмежені тільки своєю уявою. Це розкішний, але простий соус, який ви будете готувати знову і знову.
Залийте рослинне масло і розтопіть вершкове масло в сковороді на середньому вогні.
Потім додайте в гарячу олію попередньо вимиті, обсушені і дрібно нарізані гриби (краще використовувати в цьому рецепті шампіньйони) і обсмажуйте, до появи золотистого кольору на продукті - це займає від 4 до 5 хвилин. Не треба постійно помішувати вміст сковороди.
Далі додайте в сковорідку заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, щіпку солі і трохи чорного меленого перцю. Варіть вміст, помішуючи, поки часник не стане золотистим (приблизно 1 хвилина).
Далі залийте в сковороду біле вино (воно буде шипіти) добре все перемішайте, зскрібаючи з дна сковороди і томіть, протягом 1 хвилини або поки не випарується вся рідина.
Потім додайте в сковороду заздалегідь приготовлений бульйон, високої жирності і густі вершки, ретельно все перемішайте і готуйте близько 2 хвилин.
Далі натріть на самій дрібній тертці сир пармезан, а потім і його відправте в сковорідку до решти інгредієнтів. Розмішайте все ретельно, потім зменшіть вогонь до середнього, щоб соус не сильно кипів, і продовжуйте томити вміст, до легкого загустіння.
Час від часу помішуйте майбутній соус і стежте, щоб рідина не википіла, і соус залишив поза густу консистенцію. Це не повинно бути дуже густа, але і не сильно рідкеа страва (близько 2-3 хвилин).
Тепер засипте в сковороду подрібнений чебрець, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, перемішайте і зніміть ємність з вогню.
Подавайте готовий грибний соус, полив на стейк. Можна так само перемішати соус з макаронами, залити в печену картоплю, подавати з ростбіфом, куркою або свининою. У будь-який подачі - це смачно і ситно.
Випадкові рецепти