Паштет - відмінна закуска, яку можна готувати як просто до обіду, так і до святкового столу. Ця страва урізноманітить ваше меню, адже його можна просто намазувати на хліб або тост, але і використовувати паштет як начинку для кошиків або тарталеток. У приготуванні паштет дуже простий і буде під силу кожній господині. Паштети мають величезну кількість варіацій, але сьогодні ми пропонуємо вам зупинитися на грибному. Грибний паштет готують з різних видів грибів: свіжі, засушені або заморожені. Якщо вам пощастило і вдалося роздобути лісові гриби - це прекрасно, але не менш смачним грибний паштет виходить і з печериць, які доступні в наших магазинах круглий рік.
Для початку приготуємо всі необхідні продукти для приготування цієї страви. Ріпчасту цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Цибулю дрібно нарізаємо на кубики, а часник пропускаємо через чеснокодавку (можна подрібнити за допомогою ножа).
Гриби ретельно промиваємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо на довільного розміру шматочки. Якщо ми використовуємо лісові гриби, то їх потрібно попередньо замочити двічі в холодній воді, для усунення зайвого сміття, а потім відварити в злегка підсоленій воді приблизно 40 хвилин.
Якщо гриби засушені, то перед варінням їх потрібно замочити на пару годин у холодній воді. Але якщо ми використовуємо усіма улюблені печериці, то їх не потрібно попередньо відварювати, що значно заощадить час приготування паштету. Отже, попередньо приготовані гриби кидаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо на невеликому вогні, поки не випарується вся рідина.
Потім додаємо рослинне масло (або оливкове) і продовжуємо обсмажувати, добре посоливши і поперчивши чорним меленим перцем, а також додавши нарізану цибулю.
Печериці готуються швидко, 20 хвилин цілком достатньо. Що стосується лісових грибів, то їм потрібно більше часу, щоб добре прожаритися. Коли гриби будуть вже майже готові, додаємо подрібнений часник.
Тепер знімаємо сковорідку з вогню, а вміст перекладаємо в окремий посуд, бажано глибокий, даємо трохи охолонути, а потім перебиваємо за допомогою блендера або кухонного комбайна і перетворюємо в однорідну масу.
Фактично грибний паштет готовий. Розкладаємо готовий паштет в спеціальні паштетніци або одну глибоку посудину з кришкою. Залишилося тільки відправити його в холодильник, щоб він гарненько застиг, і можна використовувати із задоволенням як намазку, або в якості начинки для закусок.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти