Укр
Рус
Паштети Закуски Українська кухня

Грибний паштет

( 4.9000 4 530 30 оцінок)

2303 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Грибний паштет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Паштет - відмінна закуска, яку можна готувати як просто до обіду, так і до святкового столу. Ця страва урізноманітить ваше меню, адже його можна просто намазувати на хліб або тост, але і використовувати паштет як начинку для кошиків або тарталеток. У приготуванні паштет дуже простий і буде під силу кожній господині. Паштети мають величезну кількість варіацій, але сьогодні ми пропонуємо вам зупинитися на грибному. Грибний паштет готують з різних видів грибів: свіжі, засушені або заморожені. Якщо вам пощастило і вдалося роздобути лісові гриби - це прекрасно, але не менш смачним грибний паштет виходить і з печериць, які доступні в наших магазинах круглий рік.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибний паштет" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири10.6 гр.
  • Вуглеводи4.5 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку приготуємо всі необхідні продукти для приготування цієї страви. Ріпчасту цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Цибулю дрібно нарізаємо на кубики, а часник пропускаємо через чеснокодавку (можна подрібнити за допомогою ножа).

Крок - 1
02

Гриби ретельно промиваємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо на довільного розміру шматочки. Якщо ми використовуємо лісові гриби, то їх потрібно попередньо замочити двічі в холодній воді, для усунення зайвого сміття, а потім відварити в злегка підсоленій воді приблизно 40 хвилин.

Крок - 2
03

Якщо гриби засушені, то перед варінням їх потрібно замочити на пару годин у холодній воді. Але якщо ми використовуємо усіма улюблені печериці, то їх не потрібно попередньо відварювати, що значно заощадить час приготування паштету. Отже, попередньо приготовані гриби кидаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо на невеликому вогні, поки не випарується вся рідина.

Крок - 3
04

Потім додаємо рослинне масло (або оливкове) і продовжуємо обсмажувати, добре посоливши і поперчивши чорним меленим перцем, а також додавши нарізану цибулю.

Крок - 4
05

Печериці готуються швидко, 20 хвилин цілком достатньо. Що стосується лісових грибів, то їм потрібно більше часу, щоб добре прожаритися. Коли гриби будуть вже майже готові, додаємо подрібнений часник.

Крок - 5
06

Тепер знімаємо сковорідку з вогню, а вміст перекладаємо в окремий посуд, бажано глибокий, даємо трохи охолонути, а потім перебиваємо за допомогою блендера або кухонного комбайна і перетворюємо в однорідну масу.

Крок - 6
07

Фактично грибний паштет готовий. Розкладаємо готовий паштет в спеціальні паштетніци або одну глибоку посудину з кришкою. Залишилося тільки відправити його в холодильник, щоб він гарненько застиг, і можна використовувати із задоволенням як намазку, або в якості начинки для закусок.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рогалики з повидлом - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики з повидлом 40 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з яловичини 45 6 2 з 5 - детальніше -
Глазур для паски - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для паски 35 1 2 з 5 - детальніше -
Плюшка цукрова - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка цукрова 60 3 3 з 5 - детальніше -