Гуляш є одним з найпопулярніших страв всіх господинь, так як це просто чудовий спосіб ситно поласувати всій сім'ї на вечерю. Думаю, що навіть великим шанувальникам м'яса припаде до смаку гуляш з грибів, які можна легко знайти в будь-який час року.
В першу чергу налийте рослинне або оливкове масло у велику каструлю і відправте на плиту для розігріву. Очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте її невеликими кубиками. Засипте подрібнену цибулю в гарячу каструлю з маслом і смажте близько 5 хвилин, постійно мішаючи, поки вона не стане м'якиою і золотистою.
Додайте всі спеції в каструлю до цибулі: мелений червоний перець, дрібку кмину, додайте чорний мелений перець, трохи присоліть і смажте вміст недовго, будьте обережні, перець має тенденцію горіти і приставати до дна ємності, так що не перестарайтеся.
Практично відразу закиньте в каструлю попередньо вимиті і досить крупно нарізані гриби (можна використовувати печериці або ж гливи, як в даному випадку) і підсмажте їх, постійно помішуючи, кілька хвилин.
Тепер очистіть від лушпиння зубчики часнику і видавіть прямо в каструлю з допомогою чеснокодавки або наріжте ножем, ретельно все перемішайте. Потім залийте все, раніше приготованим овочевим бульйоном або водою, ще раз посоліть, поперчіть чорним меленим перцем, знову ретельно перемішайте, до об'єднання інгредієнтів. Доведіть вміст до кипіння, потім зменшіть температуру до мінімуму і варіть близько 15 хвилин.
Після 15 хвилин приготування додайте в каструлю попередньо очищений від нутрощів і хвостика і нарізаний тонкою соломкою болгарський перець, перемішайте все, і варіть ще приблизно 15 хвилин, поки гриби не стануть достатньо м'якими.
Згустіть майже готовий гуляш розсипчастим хлібом, нарізаним невеликими кубиками, і тушкуйте, добре перемішавши, поки хліб повністю не вбереться в соус. Якщо занадто багато рідини википить, розбавте вміст каструлі невеликою кількістю води.
Нарешті додайте майоран в каструлю і заправте чорним меленим перцем і сіллю за смаком (якщо буде потрібно). Подавайте готовий грибний гуляш з хлібом як гарнір.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти