Укр
Рус
Гуляш Перші страви Угорська кухня

Грибний гуляш

( 4.9091 4 522 22 оцінки)

2837 - переглядів
45 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Грибний гуляш - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Гуляш є одним з найпопулярніших страв всіх господинь, так як це просто чудовий спосіб ситно поласувати всій сім'ї на вечерю. Думаю, що навіть великим шанувальникам м'яса припаде до смаку гуляш з грибів, які можна легко знайти в будь-який час року.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибний гуляш" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи5.4 гр.
  • Калорії47 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу налийте рослинне або оливкове масло у велику каструлю і відправте на плиту для розігріву. Очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте її невеликими кубиками. Засипте подрібнену цибулю в гарячу каструлю з маслом і смажте близько 5 хвилин, постійно мішаючи, поки вона не стане м'якиою і золотистою.

Крок - 1
02

Додайте всі спеції в каструлю до цибулі: мелений червоний перець, дрібку кмину, додайте чорний мелений перець, трохи присоліть і смажте вміст недовго, будьте обережні, перець має тенденцію горіти і приставати до дна ємності, так що не перестарайтеся.

Крок - 2
03

Практично відразу закиньте в каструлю попередньо вимиті і досить крупно нарізані гриби (можна використовувати печериці або ж гливи, як в даному випадку) і підсмажте їх, постійно помішуючи, кілька хвилин.

Крок - 3
04

Тепер очистіть від лушпиння зубчики часнику і видавіть прямо в каструлю з допомогою чеснокодавки або наріжте ножем, ретельно все перемішайте. Потім залийте все, раніше приготованим овочевим бульйоном або водою, ще раз посоліть, поперчіть чорним меленим перцем, знову ретельно перемішайте, до об'єднання інгредієнтів. Доведіть вміст до кипіння, потім зменшіть температуру до мінімуму і варіть близько 15 хвилин.

Крок - 4
05

Після 15 хвилин приготування додайте в каструлю попередньо очищений від нутрощів і хвостика і нарізаний тонкою соломкою болгарський перець, перемішайте все, і варіть ще приблизно 15 хвилин, поки гриби не стануть достатньо м'якими.

Крок - 5
06

Згустіть майже готовий гуляш розсипчастим хлібом, нарізаним невеликими кубиками, і тушкуйте, добре перемішавши, поки хліб повністю не вбереться в соус. Якщо занадто багато рідини википить, розбавте вміст каструлі невеликою кількістю води.

Крок - 6
07

Нарешті додайте майоран в каструлю і заправте чорним меленим перцем і сіллю за смаком (якщо буде потрібно). Подавайте готовий грибний гуляш з хлібом як гарнір.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Оселедець в майонезну соусі - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець в майонезну соусі 60 4 2 з 5 - детальніше -
Томатний соус Італійський - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус Італійський 80 6 3 з 5 - детальніше -
Торт Пінчер кучерявий - покроковий рецепт, фото 1 Торт Пінчер кучерявий 80 7 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Естерхазі - покроковий рецепт, фото 1 Торт Естерхазі 120 7 3 з 5 - детальніше -
Юшка з річкової риби - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з річкової риби 60 5 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з риби і картоплі - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з риби і картоплі 65 4 3 з 5 - детальніше -